Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ

17:57 22/12/2013 - Πηγή: TNSite
Χριστουγεννιάτικο δώρο επιφύλασσε δημοσκόπηση για το Φρανσουά Ολάντ που είδε το τη δημοτικότητά του να αυξάνεται για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Το ποσοστό του προέδρου της Γαλλίας αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα και έφθασε στο 22%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP

που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Journal du Dimanche ». Πρόκειται για την πρώτη άνοδο της δημοτικότητάς του από τον Αύγουστο.

Η δημοτικότητα του σοσιαλιστή ηγέτη έχει βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου στην οποία είχε βυθιστεί στο 15%, χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό του φθάνει το Δεκέμβριο μέχρι και 24%.

Ωστόσο, οι περισσότεροι ψηφοφόροι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι ο Ολάντ θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία, με την ανεργία να βρίσκεται κοντά στο 11%.

Τα ποσοστά του Ολάντ παραμένουν πολύ κατώτερα από αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρίας του, η οποία είχε διαρκέσει από το 2007 ως το 2012.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα