Το "πράσινο" ξενοδοχείο του &a

00:14 19/11/2013 - Πηγή: TNSite

Τον τίτλο του πιο οικολογικού κτιρίου σε όλη την αφρικανική ήπειρο διεκδικεί το Hotel Verde (Πράσινο Ξενοδοχείο) η καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα του αεροδρομίου του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική που ανοιξε τις πόρτες τις για το κοινό τον Αύγουστο του 2013.

Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για τις φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμογές που έχει υιοθετήσει, χρησιμοποιώντας δεκάδες τεχνολογικές καινοτομίες, που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας,

Για παράδειγμα υπάρχουν 100 υπόγειες γεωτρήσεις

που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του κτιρίου, μέσα από αντλίες θερμότητας και ανεμιστήρες που λειτουργούν με ένα σύστημα έξυπνου ελέγχου της διανομής της θερμότητας, ανάλογα που με τους χώρους του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούνται. Όλα αυτά τα συστήματα βασίζονται στην κυκλοφορία του νερού ως μέσο θέρμανσης.

Παράλληλα με τον έλεγχο της θερμοκρασίας του γεωθερμικού νερού, το ξενοδοχείο χτίστηκε με με τεχνικές που μειώνουν τα οικοδομικά υλικά.

Για παράδειγμα, στα δάπεδα χρησιμοποιήθηκαν κοίλα ανακυκλώσιμα πλαστικά σφαιρίδια στο τσιμέντο, μειώνοντας την ανάγκη για τσιμεντοκονία που είναι αρκετά ενεργοβόρα.

Αυτά τα σφαιρίδια αντικαθιστούν το τσιμέντο, γλιτώνοντάς μας στη συγκεκριμένη περίπτωση από 1284 τόνους τσιμέντου, χωρίς να δημιουργείται καμιά επιπλοκή στη δομική ακεραιότητα και επάρκεια του ξενοδοχείου.

Το νερό που χρησιμοποιείται στο μπάνιο και στα λουτρά ανακυκλώνεται επίσης και επαναχρησιμοποιείται στις τουαλέτες, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση νερού στο ξενοδοχείο.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο είναι εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά κάτοπτρα που είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουν σκιά και ταυτόχρονα ενέργεια.

Τα ασανσέρ δουλεύουν επίσης μ’ ένα σύστημα ανακυκλώσιμης ενέργειας, το οποίο επιτρέπει ενεργειακή εξοικονόμηση σε ποσοστό 20-35% σε σχέση με τη συμβατική ενεργειακή κατανάλωση.

Το βρόχινο νερό αλλά και το νερό του υπεδάφους συλλέγεται, ανακυκλώνεται και φιλτράρεται, ώστε να ποτιστούν οι καλλιέργειες, τα φυτά και τα λαχανικά του ξενοδοχείου, που προορίζονται για το εστιατόριο, εξοικονομώντας έτσι 37% σε πόσιμο νερό.

Δείτε το εντυπωσιακό οικολογικό σύστημα του Πράσινου Ξενοδοχείου μέσα από το βίντεο του Euronews.

Keywords
Τυχαία Θέματα