BMW: Πιλοτικό πρόγραμμα με προσλήψεις Ισπανών ανέργων για εργασία στη Γερμανία

00:50 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Εικοσιπέντε Ισπανοί, ηλικίας 18 με 25, θα εκπαιδευτούν για έναν χρόνο στα κεντρικά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο, δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού Μιλάγκρος Κάινα-Αντρέε.

"Θα πρέπει να εμβαθύνουν στην γερμανική κουλτούρα, πιθανόν να φιλοξενηθούν από μία οικογένεια εργαζόμενων στην BMW και να εργαστούν στα τμήματα ανάπτυξης, πωλήσεων, μάρκετινγκ ή σε κάποιο άλλο. Στη συνέχεια, αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα

τους ή να παραμείνουν εδώ", είπε η ίδια.

Η Κάινα-Αντρέε, η οποία εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον περασμένο χρόνο, είπε ότι το πρόγραμμα θα μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες-όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα-αν επιτύχει.

Οι δηλώσεις της έρχονται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι πιθανή αποτυχία να αντιμετωπιστεί η ανεργία στους νέους μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη και ότι τυχόν αποτυχία του συστήματος πρόνοιας στην ήπειρο, υπέρ αυστηρότερων αμερικανικών μέτρων, θα μπορούσε να προκαλέσει επανάσταση.

Η Γερμανία, μαζί με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, τάσσονται υπέρ της επείγουσας ανάληψης δράσης για να βοηθηθούν οι νεαροί ευρωπαίοι που φοβούνται ότι δεν θα βρουν θέσεις εγρασίας. Η ανεργία στους νέους στην ΕΕ πλήττει σχεδόν έναν στους τέσσερις, ποσοστό μεγαλύτερο του διπλάσιου σε σχέση με τους ενήλικες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα