«Η κόρη μου είναι πια ένας άγγελος, οφείλεις να πεις τι συνέβη»

22:57 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθεται και σήμερα ο νεαρός Βρετανός, φίλος της 22χρονης Βρετανίδας που έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας στα Μάλια. Ο Βρετανός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 22χρονης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση μαρτύρων στην υπόθεση, ενώ καταπέλτης ήταν χθες η κατάθεση της ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία. Όπως είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ατύχημα. «Ο θάνατός της οφείλεται

σε χτύπημα, λόγω ξυλοδαρμού. Δεν μπορεί να επήλθε ο θάνατος παρά μόνον μετά από στοχευμένο χτύπημα, μετά από καυγά», πρόσθεσε.

Συγκίνηση, ωστόσο, αλλά και αμηχανία προκάλεσε στο δικαστήριο και το ακροατήριο το γράμμα της μητέρας της Τσέλσι προς τον κατηγορούμενο, όσο εκείνος βρισκόταν προφυλακισμένος. Στο γράμμα η μητέρα αναφέρεται στην κόρη της και καλεί το φερόμενο ως δράστη να πει την αλήθεια. «Η κόρη μου είναι πια ένας άγγελος... Ζει μακριά. Εσύ οφείλεις, στη μνήμη της, να πεις τί πραγματικά συνέβη» - αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο γράμμα.

Τρυφερός ο κατηγορούμενος

Έναν τρυφερό άνθρωπο περιγράφει, σε σημερινό της δημοσίευμα, η Daily Mail, σε άρθρο για τη δίκη που είναι σε εξέλιξη.

Η 27χρονη Λουίζ που κλήθηκε ως μάρτυρας, είπε στο Δικαστήριο ότι συναναστρεφόταν συχνά τον κατηγορούμενο, μαζί και με άλλα άτομα και πως εκείνος δεν έδειξε ποτέ επιθετική στάση. «Δεν είχα δει ποτέ ένα βίαιο ή επιθετικό άτομο» είπε η 27χρονη. «Το αλκοόλ προφανώς σε αλλάζει» - πρόσθεσε η ίδια. «Έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους και λάτρευαν να περνάνε καλά» - είπε η 27χρονη, η οποία γνώρισε την Τσέλσι και τον κατηγορούμενο, το 2009, όταν όλοι δούλευαν στα Μάλια. Η κοπέλα χαρακτήρισε τον, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, κατηγορούμενο, ως «διασκεδαστικό άτομο, τρυφερό, που νοιαζόταν».

Η 27χρονη είπε ότι το βράδυ της 6ης Μαΐου 2010 η ίδια, η Τσέλσι και μερικές ακόμη κοπέλες βγήκαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια της πρώτης. Κατανάλωσαν αλκοόλ σε διάφορα μπαρ, έφαγαν λίγο κατά τη διάρκεια της νύχτας και έπαιξαν ένα παιχνίδι κατά το οποίο κάποιος φωνάζει μια λέξη και όλοι οι άλλοι πρέπει να ξαπλώσουν στο πάτωμα. Ο τελευταίος που θα ξαπλώσει υπόκειται σε μια «ποινή». ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, που η Τσέλσι είχε ένα ατύχημα, είπε η 27χρονη. «Φύγαμε από ένα συγκεκριμένο μπαρ και ενώ περπατούσαμε στο δρόμο, ένα από τα κορίτσια φώναξε τη λέξη. Όλοι πέσαμε στο έδαφος. Όταν σηκώθηκα είδα την Τσέλσι να τρέχει διαγώνια, μπροστά μου. Αυτό που θυμάμαι είναι τα πόδια της. Φορούσε πολύ ψηλά τακούνια και το έδαφος ήταν ανώμαλο. Καθώς περνούσε μπροστά μου, τα πόδια της ήταν πολύ ασταθή και κινδύνευε να πέσει. Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι η Τσέλσι να πέφτει στο έδαφος» - είπε η κοπέλα.

Η παρέα βοήθησε την Τσέλσι να σηκωθεί και εκείνη είπε ότι ήταν καλά, κι έτσι συνέχισαν τη βραδιά τους ... σε ένα άλλο μπαρ! Σύμφωνα με την 27χρονη, η Τσέλσι είπε ότι ήταν καλά και πως είχε χτυπήσει λίγο στο στομάχι.

Τις επόμενες μέρες του ατυχήματος, η 20χρονη αρρώστησε. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, σε ένα γεύμα που είχαν μαζί τις επόμενες ημέρες, η Τσέλσι δεν μπορούσε να φάει. Λίγες μέρες μετά η 27χρονη είδε την κοπέλα σε ένα μπαρ με τα μάτια της να μοιάζουν "αποχρωματισμένα" και το άσπρο του ματιού να είναι "κίτρινο". Η 27χρονη απέδωσε τα συμπτώματα στο ποτό και το λίγο φαγητό, ή σε ηλίαση. Η κατάσταση της Τσέλσι, όμως, επιδεινωνόταν και περίπου μια εβδομάδα μετά από την επίμαχη βραδιά, η 27χρονη την επισκέφθηκε και τη βρήκε στο κρεβάτι. «Την αγκάλιασα και είπε ότι ένιωθε λίγο καλύτερα, κι εγώ τη ρώτησα τί της συνέβαινε» - είπε η 27χρονη στο Δικαστήριο. Σύμφωνα με την κατάθεση της 27χρονης, η Τσέλσι σήκωσε την μπλούζα της και ήταν πρησμένη, σαν να ήταν έγκυος.

Η 27χρονη, ανήσυχη, είπε στην 20χρονη ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και πως έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο, όμως η 20χρονη τη διαβεβαίωσε ότι είχε καταφέρει να φάει και να πιει λίγο και πως χρειαζόταν λίγη ξεκούραση. «Ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή» είπε η 27χρονη.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο δικηγόρος του Βρετανού, ο οποίος είπε ότι υπάρχει ισχυρό υπερασπιστικό επιχείρημα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο νεαρός θα "καθαρίσει" το όνομά του.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια στα Μάλια όπου διέμενε το νεαρό ζευγάρι, συνδυάζοντας διακοπές και εργασία. Η σχέση τους, όπως αναφερόταν, ήταν σοβαρή και μάλιστα οι οικογένειες τους ήταν ενήμερες.

Η άτυχη Τσέλσι, είχε διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος επήλθε μετά από τραυματική ρήξη του παγκρέατος. Η ρήξη αυτή εκτιμάται ιατροδικαστικά ότι επήλθε από χτύπημα, ενδεχομένως κλωτσιά.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα