«Έφυγε» ο Γιώργος Γλυνός

00:22 30/5/2013 - Πηγή: TNSite

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο τεχνοκράτης Γιώργος Γλυνός, που άφησε ανάγλυφη τη σφραγίδα του στην παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Γιώργος Γλυνός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέστη έμφραγμα και πέθανε σε ηλικία 64 ετών.

Με πλούσιο βιογραφικό, ο Γλυνός είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, βάζοντας ακόμη και βόμβες. Για το λόγο αυτό, εξάλλου,

είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια στη διαβόητη Μπουμπουλίνας.

Είχε κυρίαρχο ρόλο κατά τη δεκαετία του ʽ80 στις δύο ελληνικές προεδρίες (1983 και 1988) ως μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, διετέλεσε σύμβουλος της τότε επιτρόπου στην Ε.Ε., Βάσως Παπανδρέου και των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

Ο Γιώργος Γλυνός ήταν ένας από τους βασικούς συντάκτες της συνθήκης του Μάαστριχτ, ενώ μεταξύ 1999 και 2004 διηύθυνε και το γραφείο της τότε επιτρόπου, Άννας Διαμαντοπούλου.

Είχε συνταξιοδοτηθεί από τις Βρυξέλλες ήδη από το 2006, ενώ το 2010 πέρασε με επιτυχία μία δοκιμασία καρκίνου. Πριν τον προδώσει η καρδιά του οριστικά, ο Γιώργος Γλυνός είχε υποστεί και έμφραγμα το φθινόπωρο του 2011, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τους πιστωτές της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα