149. ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ (20:00)

13:02 6/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Η Χάποελ Τελ Αβίβ έχει χάσει στα δύο πρώτα φετινά εντός έδρας παιχνίδια του ομίλου (0-3 από Ατλέτικο, 1-2 από Βικτόρια Πλζεν).

Γήπεδο: «Bloomfield Stadium»
Διαιτητής: Aleksei Nikolaev (Ρωσία)
Προϊστορία: -

Η βαθμολογία (5 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης 12 – Βικτόρια Πλζεν 10 – Ακαδέμικα 5 – Χαποέλ Τελ Αβίβ 1.

Στο πρώτο ματς: Ακαδέμικα – Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-1 (46’ Σαλίμ Σισέ / 92’ Νταμάρι).

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Για την «τιμή των όπλων» θα αγωνιστούν σήμερα στο Ισραήλ οι Χάποελ Τελ Αβίβ και Ακαδέμικα, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ήδη μείνει «εκτός» της συνέχειας της

διοργάνωσης. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσουν τη νίκη, οπότε θα προσπαθήσουν σήμερα να δώσουν έστω αυτή τη χαρά στους οπαδούς τους. Η Χάποελ πραγματοποιεί, βέβαια, πολύ καλή πορεία στο ισραηλινό πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας (με μειονέκτημα) στην 1η θέση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές. Προέρχεται, δε, από 4 «κολλητές» νίκες για την εγχώρια λίγκα.

Προηγούμενο ματς: Από το νικηφόρο 1-2 επί της Ασντότ, για το ισραηλινό πρωτάθλημα, προέρχεται η Χάποελ. Δέχθηκε γκολ στο 45ο λεπτό, όμως έκανε την ανατροπή με τους Ταμούζ (57’) και Βερμούθ (82’).

Στατιστικό: Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 2 «κολλητά» G/G και Over 2,5 (αμφότερα για το εγχώριο πρωτάθλημα).

Απουσίες (2): Τιμωρημένος ο αμυντικός Πέιντσιλ, τραυματίας ο μέσος Μπρούνο.

Πιθανή ενδεκάδα: Κλέιμαν, Χαΐμοβιτς, Πέτκοβιτς, Αντέμπι, Τζεμπά-Τζεμπά, Βέρμουθ, Μπαντίρ, Μάμαν, Γκόρντανα, Ταμούζ, Μπεν Χαΐμ.

ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ: Η Ακαδέμικα, από την πλευρά της, ταξίδεψε στο Ισραήλ με πλήθος απουσιών, είτε για λόγους τραυματισμού είτε για λόγους ξεκούρασης. Κάτι που δείχνει ότι ο προπονητής της, Πέδρο Εμανουέλ, δεν υπολογίζει καθόλου το σημερινό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν μετριότατη πορεία στην πορτογαλική λίγκα, όντας στη 14η θέση του πίνακα (3οι από το τέλος) με 9 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές. Είναι, όμως, αήττητοι στην τελευταία τετράδα αγώνων της (2 για Κύπελλο Πορτογαλίας, 1 για πρωτάθλημα, 1 για Γιουρόπα Λιγκ), με 3 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Προηγούμενο ματς: Το περασμένο Σάββατο η Ακαδέμικα κέρδισε με 3-0 την αδύναμη Τουριζένσε και προκρίθηκε στα προημιτελικά του πορτογαλικού Κυπέλλου. Εντίνιο (37’), Γουίλσον Εντουάρντο (81’ πέν.) και Νιβάλντο (94’) οι σκόρερ.

Στατιστικό: Τα 4 από τα 5 ματς της Ακαδέμικα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι στο G/G.

Απουσίες (7): Τραυματίες οι Μάρκος Πάουλο (ΜΕ), Καμπράλ (ΑΜ), Ν’ Γκαλ (ΕΠ), Γκάλο και Τζούνιορ Λόπες (ΑΜ). Εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους οι Φάμπιο Σάντος (ΤΕ) και Χαλίτσε (ΑΜ).

Πιθανή ενδεκάδα: Ρικάρντο, Ζοάο Ντίας, Ζοάο Ρεάλ, Νιβάλντο, Ρέινερ, Μακελελέ,Κεϊτά, Κλέιτον, Φλάβιο, Εντίνιο, Σαλίμ Σισέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα