ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ : ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Να δείξει μεγαλείο ψυχής και να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην πορεία για την αναδιάρθρωση του χρέους κάλεσε την αντιπολίτευση o Αλέξης Τσίπρας.
"Στην απόφαση του Eurogroup του 2012, υπήρχε απλά μια...

υπόσχεση. Ότι όταν η χώρα θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα, θα δούμε, θα συζητήσουμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Σε αυτή την απόφαση όμως υπάρχει σαφής
δέσμευση ότι αμέσως μετά την πρώτη επόμενη αξιολόγηση, θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για την αναγκαία αναδόμηση του χρέους και επιπλέον γίνεται αναφορά σε δύο όρους. Περίοδος χάριτος και επιμήκυνση. Αυτοί οι δύο όροι δεν υπήρχαν στην προηγούμενη απόφαση", είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε εθνικό στόχο το ζήτημα αυτό για το οποίο όμως και οι εταίροι οφείλουν να είναι εντάξει στις υποσχέσεις τους.

"Για να υλοποιηθεί αυτός ο εθνικός στόχος οφείλουμε όχι μόνο εμείς να είμαστε εντάξεις, πρέπει και οι εταίροι να είναι εντάξει στις υποσχέσεις τους. Διότι εδώ υπάρχει μια σύγκρουση που υπερβαίνει την ελληνική πλευρά και τους εταίρους. Το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Οι τρεις θεσμοί δεν έχουν ίδια άποψη για αυτό. Από τη μια πλευρά το ΔΝΤ με επιλογή για σκληρές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τώρα θέτει ως προϋπόθεση, για την οποιαδήποτε συμμετοχή του στο πρόγραμμα, την ουσιαστική απομείωση, αναδιάρθρωση, μέχρι και για κούρεμα μιλήσανε του χρέους. Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι εταίροι μας, με πρωτοστάτες Γερμανία και Ολλανδία δεν θέλουν ούτε καν να συζητάνε για τη δυνατότητα κουρέματος, μέχρι πρότινος δεν θέλανε να συζητάνε ούτε για την αναδιάρθρωση, θέλανε όμως σώνει και καλά την παρουσία του ΔΝΤ. Πλέον τώρα δεσμεύονται και αναγκάζονται και συζητάνε και με δηλώσεις τους για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους", είπε ο Πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα