Τι έδειξε το πόρισμα για τον θάνατο του Χ. Ξεκουκουλωτάκη;

Πέρασαν επτά μήνες από την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος Χ. Ξεκουκουλωτάκης εντοπίστηκε νεκρός σε απόκρημνη περιοχή στο Εasbourne της Βρετανίας....

Σήμερα, σύμφωνα με το flashnews.gr, έγινε γνωστό ότι οι βρετανικές αστυνομικές αρχές, βάσει του πορίσματος που εξέδωσαν, αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατό του πάντως παραμένουν πολλά. Η απώλεια του 41χρονου ρεπόρτερ έγινε γνωστή από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, αρκετούς μήνες μετά τον χαμό του.
Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο αφιέρωσε το επίσημο newsletter του περασμένου Ιουνίου
στη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, αλλά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με παλαιότερο έγγραφο της Διοίκησης, ο θάνατός του σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Brighton, το σώμα του ανασύρθηκε την 1η Απριλίου από γκρεμό στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne και έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση.
Ωστόσο, απορία προκαλεί το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του Χάρη, καθώς πρόκειται για περιοχή, δίχως σπίτια, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα έξω από το Eastbourn.
Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε γίνει γνωστός από την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την οποία παρουσίασε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA το 2006.
Ο ρεπόρτερ είχε εξασφαλίσει ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό. Η αποκάλυψη είχε οδηγήσει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην παραίτησή του από τα καθήκοντά του στο υπουργείο.
Στον Τύπο εκείνης της περιόδου ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης είχε αναφέρει ότι δέχθηκε πιέσεις από τα γεγονότα μετά το ρεπορτάζ, ενώ η εφημερίδα «Πατρίδα» είχε δημοσιεύσει δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες απειλούνταν η ζωή του: «Φοβάμαι για τη ζωή μου, δέχομαι απειλές… Μου είπαν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό για μένα και μου το μεταφέρουν όλοι, με παίρνουν και στο τηλέφωνο και με απειλούν».
Ωστόσο, όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο ότι επρόκειτο για ένα ευαίσθητο άτομο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, που μάλλον η πίεση και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει τα Χανιά.
O ρεπόρτερ Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης μετά τις αποκαλύψεις μετανάστευσε στο Λονδίνο, απογοητευμένος, μακριά από όλους και όλα που τον πλήγωσαν.
Ο θάνατός του παραμένει μυστήριο, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί τα αποτελέσματα του πορίσματος έγιναν γνωστά έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα