Θα μαχόμαστε στο πλευρό του Άσαντ όσο χρειαστεί, λέει ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε από τη Βηρυτό ότι οι μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης θα μείνουν όσο καιρό χρειαστεί στη Συρία, όπου μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ...

«Δηλώσαμε επανειλημμένα ότι η παρουσία των μαχητών μας στο συριακό έδαφος έχει στόχο να προστατεύσει τη Συρία, η οποία υποστηρίζει την αντίσταση κατά του Ισραήλ. Όσο υπάρχει ο συγκεκριμένος σκοπός, δικαιολογείται η παρουσία μας εκεί», τόνισε ο σιίτης ιερωμένος, ο οποίος κάνει συνήθως δηλώσεις
μέσω βιντεοσκοπημένων μηνυμάτων.
Οι δηλώσεις του έγιναν σε δημόσια εμφάνισή του, με την ευκαιρία της Ασούρα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής για τους σιίτες μουσουλμάνους, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, παρουσία πλήθος κόσμου.
Οι δημόσιες εμφανίσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ γίνονται ενώ τα στρατηγεία της σιιτικής οργάνωσης που πολεμούν στο πλευρό του συριακού καθεστώτος, επλήγησαν το καλοκαίρι από δύο μεγάλες αιματηρές επιθέσεις.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να πάει ο ίδιος να πολεμήσει στη Συρία τους εξτρεμιστές σουνίτες, τους οποίους κατηγορεί ότι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις κατά των προπυργίων της οργάνωσής του στον Λίβανο.
«Αν το επιβάλει η μάχη κατά των τρομοκρατών τακφίρι, θα πάω ο ίδιος στην Συρία, η Χεζμπολάχ και εγώ ο ίδιος θα πάμε στην Συρία», τόνισε σε μια ομιλία του που προβλήθηκε σε μεγάλη οθόνη ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.
Keywords
Τυχαία Θέματα