Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Έπειτα από την απόρριψη του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη περί επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η πρόταση της απευθυνόταν στον πρωθυπουργό και ότι εκείνος είναι που θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Με δύο διαδοχικές συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ» και στον «Αθήνα 9.84», η κ. Μπακογιάννη

ξεκαθάρισε ότι δεν περίμενε από τη ΔΗΜΑΡ να ανταποκριθεί άμεσα θετικά και να πει το «ναι», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να επιστρέψει η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση.

«Οι 153 βουλευτές είναι μικρή πλειοψηφία, μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να πάρει ο κ. Σαμαράς μια πρωτοβουλία ώστε να αυξηθεί η πλειοψηφία αυτή, καθώς οι στόχοι είναι κοινοί, έτσι ώστε να βρούμε κοινό τόπο και να πάμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016.

Όταν ο αριθμός είναι 153, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ωρα για τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα προγραμματική συμφωνία, ενώ η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ θα ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση μας», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι σαφές ότι δεν πείθει. Δεν υπάρχει κανείς να πιστεύει οτι υπάρχει εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Έπειτα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, στην παρούσα συγκυρία, θα είχε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα, προσθέτοντας ότι «υπάρχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη σημερινή Βουλή».

The post Μπακογιάννη: Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα