Συλλήψεις για κατασκοπεία στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό του Ιράν



Συνολικά δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σαουδικής Αραβία κατηγορούμενοι για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ιράν....

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, οι αρχές της χώρας συνέλαβαν άλλους δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων έναν Λιβανέζο και έναν Τούρκο, οι οποίοι συνδέονται με ένα δίκτυο κατασκοπείας, δεκαοχτώ μέλη του οποίου είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο.
«Η προκαταρτική έρευνα που έκαναν οι αρχές οδήγησε στην σύλληψη
άλλων 10 ανθρώπων για ανάμειξη σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες», μετέδωσε παράλληλα και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συλληφθέντες είναι οκτώ Σαουδάραβες, ένας Λιβανέζος και ένας Τούρκος.
Τον Μάρτιο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, στρατηγός Μανσούρ αλ Τούρκι, είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 18 ανθρώπους,. Συγκεκριμένα 16 Σαουδάραβες, έναν Ιρανό και έναν Λιβανέζο. Σε ανακοίνωσή του ο Τούρκι είχε διευκρινίσει ότι ο Λιβανέζος, που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.
Όλοι οι Σαουδάραβες που συνελήφθησαν τον Μάρτιο ήταν μέλη της σιιτικής μειονότητας του βασιλείου, είχαν δηλώσει ηγετικά στελέχη των σιιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα