Ραχόι: Ισπανία και Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνα Ραχόι, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του, Μάριο Μόντι....

«Η δέσμευσή μας στο ευρώ είναι ακλόνητη και θα υιοθετήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα, τον αμετάκλητο χαρακτήρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραχόι.

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο η ισπανική
κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια -για την ώρα τουλάχιστον- καθώς, όπως είπε, δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα «διότι θεωρεί πως την παρούσα στιγμή, αυτό δεν είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Ισπανών».

Όσον αφορά στην ιδέα του «Επιτρόπου Νομίσματος» στην Ευρωζώνη, ο κ. Ραχόι εξέφρασε την αντίθεσή του, προσθέτοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος μιας συνολικότερης συζήτησης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει «δυσκολίες της εφηβείας», ενώ τόνισε ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Μπερλουσκόνι, ότι το κόμμα του, το μεγαλύτερο στο ιταλικό κοινοβούλιο, μπορεί να τερματίσει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση Μόντι, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι δεν τις θεωρεί απειλές.
Keywords
Τυχαία Θέματα