ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ…



Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ερέτριας στην απομάκρυνση των δέντρων που έπεσαν από την καταιγίδα, που έπληξε το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου την περιοχή μας και προκάλεσε ζημιές κυρίως στην Αμάρυνθο. Συγκεκριμένα, στην Αμάρυνθο έσπασε, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δέντρο το οποίο έπεσε στο... δρόμο, καταστρέφοντας τμήμα της περίφραξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου. Αμέσως έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο του Δήμου Ερέτριας, της Πυροσβεστικής και στης Αστυνομίας κι μέσα σε λίγη ώρα απομακρύνθηκαν τα κλαδιά και ο κορμός τους. Επίσης, ξεριζώθηκε δέντρο απέναντι από
τον ναό της Ευαγγελιστρίας, το οποίο κατέστρεψε τηλεφωνικό θάλαμο και καλώδια της ΔΕΗ. Και αυτό απομακρύνθηκε λίγο μετά την καταιγίδα. Ένας ευκάλυπτος έπεσε στην παραλία της Αμαρύνθου ενώ στην παραθαλάσσια περιοχή Αλαμπέϊκα ξεριζώθηκαν οκτώ δέντρα.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν σε όλες τις πόλεις του Δήμου με αποτέλεσμα να χρειαστεί σε αρκετές περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων.
Οι ζημιές περιορίστηκαν από το γεγονός ότι ο Δήμος έγκαιρα είχε καθαρίσει τα ρέματα και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων, αλλά η σφοδρότητα της καταιγίδας και η καταρρακτώδης και επίμονη βροχή δημιούργησαν τα προβλήματα εντός των πόλεων.
Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Ερέτριας για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση στους δημότες να κρατούν καθαρά τα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων που βρίσκονται έξω από το σπίτι τους και να φροντίσουν τον καθαρισμό και το κλάδεμα των δέντρων που έχουν στον προαύλιο χώρο των οικιών τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα