Ποιος θα ηγηθεί της ελληνικής «Ελιάς», που επιδιώκει να διαμορφώσει η «Κίνηση των 58»;

Φουντώνουν στο παρασκήνιο οι συζητήσεις για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της ελληνικής «Ελιάς», που επιδιώκει να διαμορφώσει η «Κίνηση των 58»....

Συζητήσεις που άνοιξαν δημοσιεύματα για «σαραντάρη» που θα ηγηθεί ή και οι αμφίσημες όντως δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με τη συνέντευξή του στο Mega άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς στις εκλογές,
και - πιθανότατα - και στις εθνικές εκλογές. «Δεν πρέπει να αποθαρρύνεται κανείς μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης αρχηγού» είπε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος και η… συζήτηση – που ούτως ή άλλως δεν ήθελε και πολύ να ανοίξει - άνοιξε!

Έως τώρα, για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, κατόπιν εκλογής από τη βάση ή όχι, διαρρέουνε τα ονόματα του Τάσου Γιαννίτση και του Γιώργου Παγουλάτου. Ο Τάσος Γιαννίτσης, του οποίου το όνομα παίζει μάλλον ερήμην του, αφού δεν υπέγραψε το κείμενο αλλά (κατόπιν πιέσεων του Κ. Σημίτη λένε οι πληροφορίες) έδωσε εν συνεχεία «χαλαρή στήριξη», δεν θεωρείται «κατάλληλος» από τους κινούντες τα νήματα της Κίνησης, αφού όπως αναφέρουν, «δεν διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα».
Ο Έλληνας και εν συνεχεία ευρωπαίος Μεσολαβητής του Πολίτη Νικηφόρος Διαμαντούρος, που μάλλον δεν θα είχε αντίθεση να ηγηθεί, απορρίπτεται για τους ίδιους λόγους. Αντιθέτως, ισχυρά ερείσματα διαθέτει ο καθηγητής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του Μαξίμου στις κυβερνήσεις Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου, Γιώργος Παγουλάτος, αν και προέρχεται από το χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πάντως, όπως έχει σημειώσει η Realnews, θα επιθυμούσε για τον εαυτό του και ο Νίκος Μπίστης, ο πλησιέστερος αυτή τη στιγμή ίσως άνθρωπος του Κώστα Σημίτη, αν και μάλλον δεν πρόκειται να το ζητήσει ο ίδιος.
Το βάρος, ωστόσο, πέφτει στα πρόσωπα των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων. Ο Ευ. Βενιζέλος, άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο, στην αρχή της προεδρίας του, είχε δηλώσει πως διάδοχός του θα είναι «ένας τριαντάρης».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε την αρχή, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του Ανδρέα Παπαδόπουλου, εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Η παρουσία του 36χρονου στην εκδήλωση των «58» στο «Ακροπόλ», αλλά κυρίως η απόφασή του-όπως όλα δείχνουν- να μην υποψήφιος για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, πυροδοτεί τα σχετικά σενάρια στο παρασκήνιο, αν και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος δεν δίνει καμία τροφή για κάτι τέτοιο.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα ακόμα πρόσωπο που συζητείται, ενώ ο «μαζικός» και με ισχυρό μηχανισμό Γραμματέας της Χαριλάου Τρικούπη Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται ότι «φλερτάρει» περισσότερο με τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ παρά με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ.
Η Αθηνά Δρέττα, που με τον Γιάννη Βούλγαρη, τον Ν. Μπίστη και ορισμένους άλλους ακόμα αποτελούν την «ψυχή» της Κίνησης, είναι ένα ακόμα πρόσωπο που συζητείται για την ηγεσία, πολύ περισσότερο που είναι και γυναίκα.

Οι συζητήσεις αυτές, βεβαίως, μοιάζουν με… ασκήσεις επί χάρτου, αφού η «Κίνηση των 58» είναι ακόμα στα σπάργανα, ενώ με την άρνηση της ΔΗΜΑΡ η συγκρότηση της «Ελιάς» μοιάζει δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, όπως ανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος-με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τον Θόδωρο Μαργαρίτη για «καπέλωμα των 58»- τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις, ακόμα και τις αποφάσεις στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Και στη Συνδιάσκεψη, τα πρώτα πρόσωπα θα αρχίσουν να εμφανίζονται…

Πηγή: Real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα