Πατέρας φοιτήτριας: "Ευτυχώς, το παιδί μου γλύτωσε τα χειρότερα"

Την αγωνία του για τα όσα έζησε η κόρη του, εκφράζει σε συνέντευξή του ο Παντελής Χάιδος, πατέρας της 20χρονης φοιτήτριας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η οποία έπεσε θύμα κλοπής στην Κέρκυρα, τα ξημερώματα της Κυριακής ....

Η Σπυριδούλα έζησε τον τρόμο, όταν ένας αλλοδαπός άνδρας, αφγανικής καταγωγής, στην προσπάθειά του να τη ληστέψει την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό.
Ο δράστης σήκωσε την κοπέλα από τη μέση και την έριξε από τα κάγκελα στο κενό, ευτυχώς όμως έπεσε σε
μια μικρή αμμουδιά. Στην προσπάθειά του να «σβήσει» κάθε ίχνος πέταξε και την τσάντα, η οποία βρέθηκε άθικτη με τα χρήματα και το κινητό της κοπέλας.
Η υπόθεση της 20χρονης, ξυπνά μνήμες από την υπόθεση της Πάρου με την μικρή Μυρτώ.

«Ευτυχώς, το παιδί μου γλύτωσε τα χειρότερα, είναι καλά τώρα» δηλώνει ο κ. Χάιδος και προσθέτει: «Η ίδια μου είπε στο τηλέφωνο τι συνέβη. Ήταν παρέα με τέσσερις-πέντε φίλες της και επέστρεφαν από διασκέδαση με τα πόδια, μιάμιση - δύο παρά τη νύχτα. Σε ένα σημείο της διαδρομής οι άλλες κοπέλες ξέμειναν για λίγο πίσω και τότε ήταν που ο Αφγανός τη βρήκε μόνη της και της επιτέθηκε».

«Της ζήτησε το πορτοφόλι της και η κόρη μου τού το έδωσε αμέσως - μικρο ποσό είχε μέσα και μερικά έγγραφά της. Και ενώ το πήρε, στη θέα δύο διερχόμενων αυτοκινήτων την ώρα εκείνη, αυτός μάλλον τα έχασε. Θεώρησε ίσως ότι αυτόπτες μάρτυρες θα τον δούνε κι αμέσως πέταξε στον γκρεμό και το πορτοφόλι και την κόρη μου!» καταλήγει ο πατέρας της νεαρής Σπυριδούλας, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς έχει σπάσει το δεξί της χέρι, έχει χτυπήσει και στο πόδι και στο σαγόνι. Στο πλευρό της 20χρονης είναι συνεχώς η μητέρα της, καθώς ο πατέρα λόγο της δουλειάς του δεν μπόρεσε ακόμα να την επισκεφθεί.
Η νεαρή φοιτήτρια που σπουδάζει Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είναι από τα Θεοδώριανα της Άρτας και είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδί της οικογένειας.
Εν το μεταξύ την πόρτα του Εισαγγελέα Κέρκυρας αναμένεται να περάσει σήμερα ο νεαρός Αφγανός.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας
Συνελήφθη χθες (26.05.2013) το μεσημέρι, στην Κέρκυρα, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονης ημεδαπής.

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, την 02.30 ώρα περίπου, στην περιοχή Μουράγια Κέρκυρας, ο 17χρονος αφού πρώτα ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας την 20χρονη, που κινείτο πεζή, αφαίρεσε την τσάντα της και στην συνέχεια την έριξε από παραλιακό τοιχίο, ύψους οχτώ μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Ακολούθησαν εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον αρχικό εντοπισμό του 17χρονου, χθες το πρωί στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης και στη συνέχεια την ταυτοποίηση και σύλληψή του, ως δράστη της ληστείας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 20χρονης.

Η παθούσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο 17χρονος Αφγανός με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα