Πακιστάν: Πέντε νεκροί από την επίθεση σε γραφείο κυβερνητικού αξιωματούχου

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα στη βορειοανατολική πόλη Πεσαουάρ, στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων μετά την οποία σημειώθηκε και επίθεση αυτοκτονίας, στόχος της οποίας ήταν τα γραφεία ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, ανακοίνωσαν οι αρχές....

Οκτώ με δέκα ένοπλοι που έφθασαν με αυτοκίνητο, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του προσωπικού της αστυνομίας, κοντά στην είσοδο του κτιρίου, με αποτέλεσμα σε ανταλλαγή πυρών να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους τρεις φρουροί, και να τραυματιστούν ακόμη πέντε.
Στόχος
της επίθεσης ήταν το γραφείο του Μουταχίρζεμπ Χαν, του επικεφαλής της τοπικής διοίκησης στην περιοχή Χαϊμπέρ στην Πεσαουάρ. Ο διοικητής δεν τραυματίστηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο αξιωματούχος είπε ότι το προσωπικό ασφαλείας σκότωσε δύο δράστες της επίθεσης και μετά απέκλεισαν την περιοχή για να πραγματοποιήσουν έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ενόπλων.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Geo μετέδωσε ότι ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.
«Παραλάβαμε πέντε νεκρούς και επτά τραυματίες που είναι σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο Τζαμάλ Σαχ, εκπρόσωπος του μεγάλου τοπικού νοσοκομείου Lady Reading.
«Είμαστε μέσα στο γραφείο όταν ακούσαμε πυρά και χειροβομβίδες. Μετά υπήρξαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο Μουχαμάντ Ικμπάλ Αφρίντι, αξιωματούχος αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι Πακιστανοί Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε όλη τη χώρα, λίγους μόλις μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
Το Σάββατο 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι σιίτες, στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, σε μια επίθεση που αποδόθηκε σε σουνίτες εξτρεμιστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα