Τραγωδια τεμπων- δημαρχος χωρις ιερο και οσιο


Πρώην δήμαρχος και ένας ταμίας του Δήμου Αποστόλου Παύλου Ημαθίας παραπέμπονται να δικαστούν γιατί «έβαλαν χέρι» σε χρήματα που δόθηκαν στον δήμο για τη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών του Μακρυχωρίου Ημαθίας στο φοβερό τροχαίο των Τεμπών το 2003, όταν βρήκαν τραγικό θάνατο 21 μαθητές της Α' λυκείου, που επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από εκδρομή στην Αθήνα.Δέκα χρόνια μετά, ο πρώην ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας κι ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου παραπέμπονται
σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν κάποια από εκείνα τα χρήματα.
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006. Ανάμεσα στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται και ένα ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγήθηκε ο δήμος από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, που δόθηκε τότε στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.
Το έργο, που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα επίσης δεν δόθηκαν ποτέ στον εργολάβο.
Keywords
Τυχαία Θέματα