Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του Μπερλουσκόνι έτοιμοι εγκαταλείψουν την κυβέρνηση συνεργασίας του Λέτα

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του Μπερλουσκόνι είναι έτοιμοι σύμφωνα με ανακοίνωσή τους να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση συνεργασίας του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα και να περάσουν στην αντιπολίτευση. Όπως είπε ο εκπρόσωπός τους στη γερουσία Πάολο Ρομάνι έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ο πρόεδρος Ναπολιτάνο, αλλά και ο πρωθυπουργός....

Σύμφωνα με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι βουλευτές του Καβαλιέρε θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση Λέτα και θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2014 απόψε στη Βουλή.
Για τον προϋπολογισμό ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι "έχει φτιαχτεί για να διατηρήσουν ορισμένοι τις καρέκλες τους", και συνέχισε λέγοντας ότι "οι αυριανές διαμαρτυρίες των πολιτών δεν θα γίνουν για εκείνον, αλλά για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία".

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα στις 19.00 ώρα Ιταλίας και 20.00 ώρα Ελλάδας η γερουσία της Ρώμης θα αποφασίσει για την αποπομπή του καβαλιέρε από το Σώμα.

Συνάντηση με τον επί χρόνια φίλο του είχε το βράδυ της Τρίτης ο Μπερλουσκόνι. Ο καβαλιέρε δείπνησε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν- ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη, φουντώνοντας στις φήμες που τον θέλουν να ζητά διαβατήριο από τον Ρώσο πρόεδρο. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Πούτιν διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τη χορήγηση διαβατηρίου στον Καβαλιέρε.

Με τη σειρά του ο Μπερλουσκόνι δήλωσε την Τρίτη ότι αν και συνδέεται με μακρά φιλία με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έχει λάβει διαβατήριο από τον Πούτιν, ούτε έχει ζητήσει την διαμεσολάβησή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Ιταλική Δικαιοσύνη.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε χορηγήσει διαβατήριο στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο ηθοποιός αντιμετώπισε φορολογικά προβλήματα με την Γαλλική Δικαιοσύνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα