Στη δήλωσή του ότι οι Έλληνες πολίτες δεν υπερφορολογούνται επέμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας

Στη δήλωσή του ότι οι Έλληνες πολίτες δεν υπερφορολογούνται επέμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας κληθείς να τοποθετηθεί εκ νέου για την επίμαχη φράση του στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη....

Τα στοιχεία, είπε, δείχνουν ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι φόροι στην Ελλάδα,
τα έσοδα στην Ελλάδα τα φορολογικά στο επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, είναι χαμηλότερα από την Ευρωζώνη, περίπου 2 εκατοστιαίες μονάδες.

Όλοι θέλουμε να μειωθούν οι φόροι και αυτό θα γίνει, όταν δημοσιονομικά αποκτήσουμε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως, το επίπεδο της φορολογίας στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από την Ευρωζώνη, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου και ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι η Τρόικα πιέζει για φόρους.

Ερωτηθείς για το αντικείμενο της αποψινής σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουγό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών το συντομότερο δυνατό και αν είναι δυνατόν μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, «ούτως ώστε να ξεκινήσουμε απερίσπαστοι την Προεδρία».

«Δουλεύουμε νυχθημερόν και στα προαπαιτούμενα και στα υπόλοιπα θέματα, ούτως ώστε να κλείσουν μέχρι 9 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι υπάρχει σύγκλιση με την Τρόικα σε αρκετά σημεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα