Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης φτιάχνει νέο κόμμα

Tη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προαναγγέλλει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Αγγελιοφόρο, ο εν αργία περιφερειάρχης ασκεί σκληρή κριτική προς τη ΝΔ και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υπουργούς που λειτουργούν ως υπάλληλοι της τρόικας και άλλους που έχουν ρόλο θεατή...
Τώρα, κύριε Ψωμιάδη; Ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο, το ίδιο και ο προϋπολογισμός,
και όλοι περιμένουμε τη δόση. Θα τα καταφέρουμε;
Ας μη γελιόμαστε. Αυτά δεν είναι τα τελευταία μέτρα. Είναι η αρχή του τέλους. Ούτε σταγόνα δεν έχει πέσει ακόμη από την καταιγίδα που έρχεται. Προσπαθώ, ξέρετε, να μην τα μηδενίσω όλα. Πολλά ήταν αυτά που έπρεπε να αλλάξουν για να έρθει η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η τόνωση της εθνικής παραγωγής. Όμως εδώ, στο όνομα της δόσης, συνθλίβεται η κοινωνία, ταπεινώνονται οι Ελληνες. Ούτε επί επταετίας των συνταγματαρχών δεν υπήρξε τέτοια τρομοκρατία και συνεχείς εκβιασμοί. Μπήκαμε στο ευρώ για να σωθούμε και καταντήσαμε ποντίκια της παγκοσμιοποίησης.

Αν πάρουμε τη δόση;
Αντε και πήραμε τη δόση. Την επόμενη μέρα θα αλλάξει το κράτος; Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Δε βλέπω κάποιο εθνικό σχέδιο ή τη λειτουργία ενός εθνικού συμβουλίου στρατηγικής. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως μέλλον δε θα υπάρξει, εάν δε χαριστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και εάν δε δοθεί παράταση, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι εδώ κι ένα χρόνο. Προειδοποίησα για τη λαίλαπα που έρχεται. Είχα επισημάνει ότι το αύριο δε θα είναι όπως το χθες. Γι’ αυτό και τα μνημονιακά «παπαγαλάκια» με στοχοποίησαν. Με απέκλεισαν από τα μεγάλα πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τέτοιες φωνές, αυτές τις ώρες, ενοχλούν τα μεγάλα αφεντικά. Να είστε βέβαιος, κ. Οικονόμου, πως η τρόικα και η παρέα της θα φύγουν πολύ πλουσιότεροι από την Ελλάδα. Τα μνημόνια θα σώσουν τους ξένους, όχι τους Έλληνες».
Keywords
Τυχαία Θέματα