Ο μύθος της "μπυροκοιλιάς" καταρρίπτεται!


Η κατανάλωση μπίρας δεν μπορεί να θεωρείται βασική αιτία τηςλεγόμενης «μπιροκοιλιάς», αν και μπορεί να συμβάλει στη συνολική παχυσαρκία. Αυτόείναι το συμπέρασμα Γερμανών ερευνητών που ανέλυσαν το βάρος, καθώς και τουςπόντους της περιφέρειας σχεδόν 20.000 ανθρώπων σε διάστημα τεσσάρων ετών. Απότους εθελοντές ζητήθηκε να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια πόση μπίρα κατανάλωνανκαθημερινά, αλλά και τι έτρωγαν... Οι ερευνητές από τα δεδομένα που συγκέντρωσανδιαπίστωσαν πως αυτό που προέκυψε δεν στηρίζει την κοινή πεποίθηση ότι η μπίραπροσθέτει λίπος τοπικά στην κοιλιά.

«Η κατανάλωση μπίρας
φαίνεται να συνδέεται με το συνολικόσωματικό λίπος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τουςστο «European Journal of Clinical Nutrition».Οι ειδικοί χώρισαν τις γυναίκες σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την μπίραπου κατανάλωναν, ενώ τους άντρες σε πέντε. Για τις γυναίκες μέτρια κατανάλωσημπίρας ήταν τα 250 mlτην ημέρα, ενώ για τους άντρες 500-1.000 ml.
Οσο για μπιροκοιλιά, έτσι χαρακτηρίζουν τη συσσώρευση πάχουςστην κοιλιά, που είναι αναλογικά μεγαλύτερη απ’ ό,τι στην υπόλοιπη περιφέρεια.Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα