Νέες κυβερνητικές συσκέψεις για αύξηση των εσόδων

Νέες συσκέψεις με τους επικεφαλής των μεγάλων Εφοριών θα έχει μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις για αύξηση των εσόδων.....

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθεί η είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών, των ανείσπρακτων επιδικασμένων πρόστιμων και η αξιοποίηση των στοιχείων από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού που θα ανακοινωθούν στα τέλη της εβδομάδος θα καταδεικνύουν ότι η υστέρηση εσόδων στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μάιου 2012
ξεπέρασε τα 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού 2012, ενώ ξεπέρασε τα 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Προϋπολογισμό 2011.

Σε επίπεδο πενταμήνου τα καθαρά έσοδα ανήλθαν κοντά στα 20 δισ. ευρώ, έναντι 18,35 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, ενώ τον Μάιο τα έσοδα προσέγγισαν τα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ τον Μάιο 2011. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόκλιση των εισπράξεων ΦΠΑ στο πεντάμηνο ξεπέρασε τα 520 εκατ. ευρώ.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 600 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, η είσπραξη μέρους των φορολογικών προστίμων που έχουν επιδικασθεί και δεν έχουν ανακτηθεί ύψους 7,6 δισ. ευρώ και η βεβαίωση φόρων τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ από τους ελέγχους του Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα