Κροατία: «Πέρασε» από τη Βουλή η Διακήρυξη ένταξης στην Ε.Ε.

Η Κροατική Βουλή υιοθέτησε με 127 ψήφους υπέρ και μία αποχή τη Διακήρυξη για την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή 22 Ιανουαρίου να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα και να εκφράσουν τη δημοκρατική τους βούληση για την προσχώρηση της χώρας στην Ένωση....

Στη Διακήρυξη τονίζεται ότι η είσοδος της
Κροατίας στην Ε.Ε., την 1η Ιουλίου του 2013, συνιστά στρατηγικό - εθνικό συμφέρον και επισημαίνεται ότι ο ρόλος των πολιτών της χώρας είναι κρίσιμης σημασίας στη διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε. και στη λήψη της τελικής απόφασης για την ένταξη, στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Η Κροατική Βουλή στη Διακήρυξή της, που υιοθετήθηκε χθες, εκφράζει την ισχυρή πεποίθηση ότι η Κροατία θα διασφαλίσει σταθερό οικονομικό και μακροοικονομικό περιβάλλον και σταθερό, αποτελεσματικό νομικό σύστημα. Εκτιμά, επίσης, ότι αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας και της βιομηχανίας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς, τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται στην Ε.Ε. σε περίοδο που δεν επικρατεί ευφορία για τη διεύρυνση, ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην Κροατία, όπως συνέβη πριν από 10 χρόνια, όταν στην Ένωση προσχωρούσαν οι πρώτες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
«Γι’ αυτό εισερχόμαστε πιο προετοιμασμένοι γνωρίζοντας τις δυσκολίες, γνωρίζοντας τι σημαίνει Ε.Ε. σε περίοδο, που δεν επικρατεί οικονομική άνθηση» υπογράμμισε.
Η πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) και πρώην πρωθυπουργός, Γιάντρακα Κόσορ, τόνισε ότι για το κόμμα της από την αρχή είχε προσδιοριστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Κροατίας και πρόσθεσε ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης θα συμβάλει στην πρόοδο της χώρας και θα στηρίζει όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κροατία, Πέρασε, Βουλή, Διακήρυξη, Ε Ε,kroatia, perase, vouli, diakiryxi, e e