ΟΧΙ κ. ΠΟΛΥΓΕΝΗ Η “ΡΟΜΦΑΙΑ” ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.! Η “ΡΟΜΦΑΙΑ” ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με βαθύτατη ικανοποίηση διαπίστωσα τη συνετή και καίρια αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαου αναφορικά με την αήθη και εμπαθέστατη επιστολή του Σεβ. Καλαβρύτων, η οποία εστάλη δήθεν για να υποστηρίξει τον Γέροντα Εφραίμ, ενώ στην πραγματικότητα ο αποκλειστικός της στόχος ήταν να απαξιώσει με βαρύτατους
χαρακτηρισμούς το....
Οικουμενικό Πατριαρχείο λόγω του αντιπατριαρχικού μένους που διέπει τον συντάκτη της.

ΚΑΚΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Ο κ. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Καθόλου λοιπόν παράξενο ότι η επιστολή του Αγίου Καλαβρύτων βρήκε στέγη στο γνωστό για τα φιλοχριστοδουλικά του - και όχι μόνον - συναισθήματα Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” του κ. Αιμίλιου Πολυγένη.

Οι παρεμβάσεις που έχουν κάνει ο Σεβ. Καλαβρύτων - αλλά και ο π. Μουλατσιώτης - όχι μόνον δεν βοηθούν την αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, αλλά δημιουργούν απολύτως δικαιολογημένα συναισθήματα πικρίας στο Πατριαρχείο και παρατείνουν την προφυλάκιση του Γέροντα.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Να καταθέσω την απαραίτητη διευκρίνιση - για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης - ότι οι αστοχότατες παρεμβάσεις του π. Μουλατσιώτη δεν έγιναν από κακή προαίρεση. Είχαν όντως στόχο να βοηθήσουν τον Γέροντα Εφραίμ, έστω και αν πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο, ενώ οι παρεμβάσεις του Αγίου Καλαβρύτων είναι εμπαθέστατες, δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον Γέροντα και στοχεύουν μόνον να δώσουν διέξοδο στο αβυσσαλέο αντιπατριαρχικό μένος που τρέφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προς τον Πατριάρχη επειδή δεν άφησε τον αλήστου μνήμης Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να στραγγαλίσει το Πατριαρχείο για να γίνει “πάσης Ελλάδος”.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Ευτυχώς που μίλησε ο Αγιος Μεσογαίας - και μάλιστα με τόση σαφήνεια - για να ανοίξουν τα μάτια όσων εμπαθών ή - και o Θεός ξέρει τι άλλο - ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν ότι με τις επιθέσεις τους κατά του Πατριαρχείου επιτυγχάνουν κάτι άλλο εκτός από το να καταστήσουν τον σταυρό του π. Εφραίμ και της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου επαχθέστερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ

Αντί να πουν ένα ευχαριστώ στο Χριστό που ο Αγιος Μεσογαίας έχει αναλάβει εντελώς ανιδιοτελώς και από αγάπη προς τον μοναχισμό το βάρος του αγώνα για την αποφυλάκιση του Γέροντα και να στρέψουν τα πυρά τους προς τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος παζαρεύει την υποστήριξη που θα δώσει στον Γέροντα ανάλογα με το τι θα αποκομίσει από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, συνεχίζουν τις ανόητες και εμπαθείς επιθέσεις εναντίον του Πατριαρχείου για την Ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Γέροντα Εφραίμ.

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Και γιατί κακίζουν τον Οικουμενικό Θρόνο; Επειδή εξέδωσε την ΜΟΝΗ δυνατή για το Πατριαρχείο Ανακοίνωση, η οποία συνιστά προσεκτική αλλά διακριτική παρέμβαση υπέρ του Γέροντα Εφραίμ, και η οποία στοχεύει να βοηθήσει και όχι να
Keywords
Αναζητήσεις
αιμιλιοσ πολυγενησ, αιμίλιος πολυγενης
Τυχαία Θέματα