Κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη σε όλη την χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, ειδικά σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων......
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νότια πεδινά, μέχρι και χιονόνερο ή χιόνι. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο
8, με γρήγορη εξασθένηση.
Αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ο καιρός την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 7 έως 8 Μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά που τοπικά στα βόρεια θα ισχυρός.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4Μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νόμου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές κυρίως ώρες στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ενώ χιονόνερο θα πέσει τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου . Τοπικά στη Δυτικά Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες . Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι από –3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα νότια και τις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρική Στερεάς. Βαθμιαία ο κα
Keywords
Τυχαία Θέματα