Έκτακτη σύνοδος στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τη συριακή ρουκέτα

Στους πέντε ανήλθαν οι νεκροί από τη συριακή οβίδα που έπληξε την περιοχή Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, αυτός ο βομβαρδισμός συνιστά ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο που ξεπερνά τα όρια».....
Ανάμεσα στα θύματα είναι μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της ενώ υπάρχουν ακόμα εννέα τραυματίες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του χωριού Ακτσάκαλε, Αμπντουλχακίμ Αϊχάν.
«Είμαστε εξοργισμένοι με τη Συρία», τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας ότι αυτή η περιοχή πλήττεται συχνά τις τελευταίες δέκα ημέρες από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ενημέρωσε σήμερα τηλεφωνικά το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για το περιστατικό ενώ νωρίτερα ενημέρωσε σχετικά και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λάκνταρ Μπραχίμι.

Μάλιστα ο Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει τους συμβούλους του προκειμένου να εξετάσουν την απάντηση της Άγκυρας στο επεισόδιο αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα