Ε.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ»…

ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ 100% ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ!
ΠΡΩΤΗ ΦOΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ….Μήνυμα στους δανειστές στέλνει ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας-Χλακηδόνας κ.Βασιλόπουλος, πως η ανθρωπιστική κρίση που επικαλείται ο Πρωθυπουργός είναι μύθος...

Με απόφαση του έγινε αύξηση στα τέλη υπαιθρίου χώρου για το Μαγιάτικο παζάρι της πρωτομαγιάς.

Μάλιστα η αύξηση εν μέσω βαθιάς κρίσης ανέρχεται στο 100% μιας που ένας Μικροπωλητής για να εκθέσει τα εμπορεύματα του σε 4 μέτρα δρόμου θα πρέπει να πληρώσει 640ευρώ για 1,5 ημέρα
εργασίας και μάλιστα σε ένα θεσμοθετιμένο παζάρι που συμβολίζει τη γιορτή της εργατιάς.

Οι πρώτες αποδοκιμασίες για την απόφαση του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας έρχονται από την αυτοδιοικητική οικογένεια όπου η γνωστή συνδικαλίστρια και Δημοτική σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης Ελένη Ηλιοπούλου απέστειλε δελτίο τύπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: Η απόφαση του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.Βασιλόπουλου για αύξηση 100% στην τιμή των θέσεων κατάληψης χώρου για το θεσμοθετημένο μαγιάτικο παζάρι της Πρωτομαγιάς προσβάλει την Αριστερά και διασύρει την αυτοδιοίκηση.
Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης ο κ.Βασιλόπουλος αποφάσισε αύξηση τελών στις θέσεις για το μαγιάτικο παζάρι της Πρωτομαγιάς από 80 ευρώ το μέτρο στα 160 δηλαδή 640 τα τέσσερα μέτρα για 1,5 ημέρα εργασία.
Την ώρα που η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνουν μεγάλη μάχη με τους δανειστές έχοντας σημαία την ανθρωπιστική κρίση ο δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τον διαψεύδει έμπρακτα. Διπλασιάζοντας τα κόστη λειτουργίας του πάγκου κάθε βιοπαλαιστή μικροπωλητή, ουσιαστικά στέλνει το μήνυμα ότι η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μύθος!

Παράλληλα αφαιρεί από τους καταναλωτές το δικαίωμα τους να κάνουν οικονομικές αγορές, αλλά και από τους μικροπωλητές το δικαίωμα στην ίδια την εργασία, αφού κυριολεκτικά τους σπρώχνει στο ‘κλείσιμο’!

Τέτοιες αποφάσεις από αριστερούς τοπικούς άρχοντες προσβάλουν την Αριστερά και διασύρουν την αυτοδιοίκηση.

Ευτυχώς όμως για την Αριστερά και για την αυτοδιοίκηση που υπάρχει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που με απόφαση της αγκάλιασε των κλάδο των βιοπαλαιστών Μικροπωλητών παραχωρώντας τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το Πάσχα ΑΤΕΛΩΣ το Πεδίον του Άρεως για εργασία αλλά και οικονομικές αγορές για τους καταναλωτές της Αττικής.

Καλούμε τον κ. Βασιλόπουλο να πάρει μερικά μαθήματα για τον τρόπο με τον οποίο η Αριστερά οφείλει να πολιτεύεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, από την Περιφερειάρχη! Καλό θα έκανε και στον εαυτό του αλλά και στην Αριστερά!
Ως συνδικαλίστρια του κλάδου των Μικροπωλητών και ως μέλος της οικογένειας της Αυτοδιοίκησης ντρέπομαι για αυτή την απόφαση του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ να καταδικάσουν άμεσα αυτή την ενέργεια του Δημάρχου που στόχο έχει την οικονομική εξόντωση των Μικροπωλητών αλλά και τον καταναλωτών.
Επίσης καλώ όλους του συναδέλφους μου Μικροπωλητές να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία και στον αγώνα που αρχίζει από Δευτέρα 20/4/2015 έξω από το δημαρχείο Ν.Φιλαδέλφειας
Με αγωνιστικούς ΧαιρετισμούςΕλένη Η. Ηλιοπούλου
Η Ελένη Ηλιοπούλου είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Ελλάδος «Αγιος Ιωάννης», Δημοτική σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

mikropolitis.gr
Keywords
Αναζητήσεις
νεα φιλαδελφεια μικροπωλητες
Τυχαία Θέματα