Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ο εκτελεστης πριν το πενταπλό φονικό στην Κύπρο

Με σενάριο σκληρής αστυνομικής ταινίας μοιάζει η υπόθεση της άγριας πενταπλής δολοφονίας στην Κύπρο, με τους δράστες να λειτουργούν ως πληρωμένοι δολοφόνοι από συγκεκριμένη φατρία στην Κύπρο προκειμένου να αναλάβουν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντιμαχόμενων πλευρών του υποκόσμου που εδρεύουν στην Αγία Νάπα και Λευκωσία.....

Το «Βήμα» αποκαλύπτει τα έγγραφα από την άγνωστη δικογραφία για το μακελειό στην Κύπρο,
στο οποίο πρωταγωνιστές είναι δυο Έλληνες αντιεξουσιαστές ηλικίας 29 και 41 ετών, με τον πρώτο να φέρεται ως ο ψυχρός εκτελεστής που γάζωσε με 14 σφαίρες πέντε ανθρώπους.
Στα απόρρητα έγγραφα των κυπριακών αρχών ζητούν από τις ελληνικές να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο φαίνεται να εκδόθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο υπόπτων.

Οπως λοιπόν αναφέρεται αναλυτικά στο έγγραφο των κυπριακών αρχών «στις 23 Ιουνίου 2012 και περί ώρα 3.24 ενώ το αυτοκίνητο με αριθμό εγγραφής ΚΤΑ988 στο οποίο επέβαιναν πέντε πρόσωπα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών (σ.σ 14 συνολικά, οι 13 βρήκαν στόχο) από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο τους προσέγγισε πεζός. Ο δράστης εγκατέλειψε τη σκηνή πεζός ενώ από τον έλεγχο που έγινε στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης υποστατικών της περιοχής διαφάνηκε ότι ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε 50 περίπου μέτρα πιο κάτω, το οποίο ακολούθως κατευθύνθηκε μέσω της οδού Μάρτας προς την λεωφόρο Νησί.
Επίσης από τα κλειστά κυκλώματα εντοπίστηκαν οι κινήσεις των επιβαινόντων του συγκεκριμένου αυτοκινήτου -τρία συνολικά πρόσωπα- τα οποία κάποιες ώρες πριν την διάπραξη του φόνου πηγαινοέρχονταν στην περιοχή, πέριξ της σκηνής του φόνου, τόσο πεζοί όσο και με το αυτοκίνητο τους».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 41χρονος ισχυρίζεται πως πήγε στην Κύπρο με την εντύπωση ότι θα συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και μεταφοράς πλαστών χαρτονομισμάτων, αφού τις συναντήσεις με Κυπρίους τις έκανε ο 29χρονος φίλος του. Ανέφερε μάλιστα πως λίγο πριν την επίθεση ο 29χρονος συνεργός του είχε κάνει χρήση κοκαΐνης «θυμάμαι ότι οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες, εγώ ήμουν οδηγός στο όχημα που χρησιμοποιήσαμε εκείνο το βράδυ. Οταν μπήκε στο αυτοκίνητο δεν μου είπε τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε κανονικά. Την επόμενη ημέρα έφυγε με το αεροπλάνο και μου άφησε 250 ευρώ. Τον είδα μετά από τέσσερις ημέρες στην Αθήνα, του είπα για τους φόνους και μου είπε "ξέχνα το". Δεν λέμε τίποτα πλέον γι' αυτό».
Keywords
Τυχαία Θέματα