Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων έριξε χειροβομβίδες για να διαφύγει μετά από ληστεία…



Συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Περιστέρι, Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος γύρω στις 16.15 σήμερα το απόγευμα, είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σουπερ -μάρκετ της περιοχής. Στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, έριξε στους αστυνομικούς δύο χειροβομβίδες, οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν... Λίγο μετά τη
ληστεία στο σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, στην οδό Καρπενησίου στο Περιστέρι, ο δράστης εντοπίστηκε πεζός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης πέταξε εναντίον τους δυο χειροβομβίδες, οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν σε μικρή απόσταση. Κατά την έρευνα βρέθηκαν επάνω του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δυο γεμιστήρες και μια ακόμη χειροβομβίδα.
Ο δράστης είναι ένας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων που καταζητούνται μετά την αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια Κορινθίας, κατά την οποία σκοτώθηκε η 25χρονη Κατερίνα Ζ.
Πρόκειται για τον Lita ή Drebata Ermal, 35 ετών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και στις δύο προηγούμενες ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. Ο συλληφθείς δραπέτης Ο συλληφθείς δραπέτης
Ο συλληφθείς, που έχει διαπράξει περί τις 30 ληστείες σε σούπερ - μάρκετ, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής όπου ανακρίνεται. Πιστεύεται ότι είχε συνεργό, πιθανότατα έναν ακόμη δραπέτη των φυλακών Τρικάλων. Ωστόσο ένας δεύτερος αλλοδαπός που προσήχθη μετά τη ληστεία, αφέθηκε ελεύθερος.
Keywords
Τυχαία Θέματα