Διευθύνσεις και ονόματα καταθέτουν στον Εισαγγελέα Χρυσαυγίτες

Πρώην Χρυσαυγίτες ο ένας μετά τον άλλον σπάνε τη σιωπή τους και καταθέτουν διευθύνσεις και ονόματα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν προκύπτει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης...

Σύμφωνα με πληροφορίες την πύλη του Αρείου Πάγου πέρασε το απόγευμα της Τετάρτης το πρώτο «βαθύ λαρύγγι», ο πρώτος μάρτυρας κλειδί που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τις έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.
Ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Α», ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι που θα ακολουθήσουν έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, κατέθετε επί τρεις ώρας στον κ. Βουρλιώτη

Ο εν λόγω μάρτυρας είχε έρθει σε προσυνεννόηση με τις δικαστικές Αρχές από την Τρίτη και μετά από τις απαραίτητες επαφές και αφού εξακριβώθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές ότι δεν πρόκειται να μιλήσει αορίστως αλλά θα καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για περιστατικά, ενέργειες και πρόσωπα, κανονίστηκε το ραντεβού.
Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, η οποία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, την πόρτα του γραφείου του αντιεισαγγελέα πέρασε δεύτερος μάρτυρας κλειδί από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής. Η κωδική ονομασία αυτού, μάρτυρας «Α1». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω μάρτυρας θα δώσει στοιχεία και για τους εντολοδόχους της δολοφονίας Φύσσα.

Οι μαρτυρίες, όμως, δεν αναμένεται να σταματήσουν εδώ, αφού πληροφορίες θέλουν τις εισαγγελικές αρχές να έχουν έρθει σε επαφή με ακόμη τρεις Χρυσαυγίτες που έχουν αποφασίσει να σπάσουν τη σιωπή τους και οι οποίοι θα καταθέσουν την Τετάρτη.
Οπως φαίνεται και εδώ λειτούργησε ο νόμος ότι όταν ανοίγει ένα στόμα, ακολουθεί και δεύτερο και τρίτο και όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι και η αρχή για το ξήλωμα του... πουλόβερ.
Οι εν λόγω καταθέσεις θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές καλούν μάρτυρες από τους κόλπους της Χρυσής Αυγής αφού πρώτα έχουν διαπιστώσει κατά τη διάρκεια των επαφών που προηγούνται οι θα καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις και δεν θα μιλήσουν γενικά.

Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι η έρευνα να φθάσει μέχρι τον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και να αποδειχθεί το πως οργανώνεται η παραστρατιωτική της δράση.

«Δένει» το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης με τα μέχρι τώρα στοιχεία
Ο αντιεισαγγελέας που του έχει ανατεθεί η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «δένει» το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν μάλιστα να έχουν ήδη προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για στελέχη μεσαίας τάξης και βουλευτές.

Κινητικότητα στον Αρειο Πάγο
Οπως μετέδωσε το Mega λίγο πριν τις εννιά το βράδυ της Τετάρτης υπήρχε έντονη κινητικότητα στον Αρειο Πάγο αφού έφθασαν εκεί ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Σακελλάκος, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα