Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων στο Ηρώδειο (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο αντιλάλησε Ελλάδα! Το Λύκειον των Ελληνίδων, με θέμα «πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε», παρουσίασε μια παράσταση εγκώμιο στα ζώα-σύμβολα και στα ζώα-μύθους, που ξεσήκωσε το πολυπληθές κοινό του Ηρωδείου, να συμμετέχει ακολουθώντας το ρυθμό με παλαμάκια.

150 χορευτές 15 μουσικοί, τραγουδιστές, η Κερασία Σαμαρά στην αφήγηση κι ένα… τσέλο παρουσίασαν με πολύ και .. μεταδοτικό

κέφι μια μουσικοχορευτική παράσταση με χορούς και τραγούδια του τόπου μας που βασίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με όντα χωρίς έναρθρο λόγο, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Δρανδάκι.

Πρώτη σειρά από αριστερά: Η κυρία Μαρία Μηταράκη, ο κ. Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Αντιπρόεδρος του ΛτΕ κ. Μ. Πασσά-Κώτσου, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, η πρόεδρος του ΛτΕ κ. Ελένη Τσαλδάρη, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη και η κ. Δάφνη Δένδια. Στη δεύτερη σειρά διακρίνονται ο κύριος & η κυρία Γιάννη Μετζικώφ, ο κ. Βαγγέλης Χρόνης του Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση και η κ. Καίτη Τζιτζικώστα Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Παυλόπουλος, στο κλαρίνο ήταν ο Νίκος Φιλιππίδης, στο λαούτο ο Κώστας Φιλιππίδης και από τη νεότερη γενιά των παραδοσιακών οργανοπαικτών, γνωστοί γκαϊτατζήδες και λυράρηδες, καθώς και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με τη «λαουτοπαρέα» του.

Από αριστερά η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Βάσω Κόλλια, το ζεύγος Νότη Μηταράκη, η Αντιπρόεδρος & Έφορος Εθνικών Χορών του ΛτΕ κ. Μαρία Κώτσου Πασσά. Στη δεύτερη σειρά, δεύτερη από αριστερά η κ. Δήμητρα Φιλίππου, χορηγός της παράστασης και δίπλα της ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός. Στην τρίτη σειρά διακρίνεται ο δημοσιογράφος κ. Ζάχος Χατζηφωτίου. Στην τέταρτη σειρά οι κ.κ. Π. Νάγος και Μ. Μακρής και η κ. Δήμητρα Βλάχου της χορηγού εταιρείας Louis Cruises.Σε αυτή την παραγωγή της εταιρείας Elva που ξεκίνησε με κελάηδισμα πουλιών, «χορεύτηκαν» πέρδικες, αηδόνια, μέρμηγκες, αητοί, λαγοί και περιστέρες σε ένα δρώμενο βασισμένο στην έρευνα που είχε ξεκινήσει από τον Λευτέρη Δρανδάκι και τον αείμνηστο συνθέτη και μουσικολόγο Γιώργο Παπαδάκη.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας με τη σύζυγό του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκης με τη σύζυγό του, η κ. Β. Κόλλια Γενική Γραμματέας Ισότητας, η κ .Κ. Τζιτζικώστα Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η κ. Αικ. Καμηλάκη Διευθύντρια του ΚΕΕΛ, ο Α. Δεληβοριάς Δ/ντής του Μουσείου Μπενάκη, οι καθηγητές κ.κ. Γ. Ζέρβας και Λ. Λιάβας Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, ο κ. Ν. Χριστοδούλου του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο εκπροσώπησαν η κ. Δήμητρα Φιλίππου των χορηγών ΦΑΓΕ και ELBISCO οι κ.κ. Π. Νάγος, Μ. Μακρής και η κ. Δ. Βλάχου της επίσης χορηγού εταιρείας Louis Cruises, ο κ. Β. Χρόνης του Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση, ο ζωγράφος Α. Φασιανός, ο σκηνοθέτης Β. Θεοδωρόπουλος, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γ. Μετζικώφ, ο δημοσιογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου, ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός και η φωτογράφος Καλλιόπη.

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη με τον Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά.

Ο Σκηνοθέτης της παράστασης & Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων με τον χορογράφο Φωκά Ευαγγελινό.

Κεφαλονίτισσες τραγουδούν τον «Μέρμηγκα» και Κεφαλονίτες χορεύουν τον ομώνυμο χορό.

Ενδυμασίες από το Γαστούρι της Κέρκυρας.

Χαιρετισμός. Στο κέντρο ο σκηνοθέτης της παράστασης Λευτέρης Δρανδάκις πλαισιωμένος από τους χορευτές, τον βοηθό σκηνοθέτη Τάσο Πλίτση, τον Κώστα Μήτση και την Κερασία Σαμαρά.

Φινάλε “ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝΕ ΧΟΡΟ ΚΙ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝΕ”.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Ελένη Τσαλδάρη με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα