ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ…


Δεσμεύθηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί των προσώπων πουεμπλέκονται στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου μετάαπό απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών αρχών. Στο πόρισμά τους οι αρμόδιοιεισαγγελείς καταλογίζουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο τεράστια ποσά από τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία εν
συνεχείαμετέτρεψε κυρίως σε ακίνητα. Βασικές πηγές χρηματοδότησης φέρονται να είναι οισυμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων ΤΟΡ Μ1, αλλά και οι συμβάσεις...ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2. Οι εισαγγελείς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό ώςφοροφυγά και άτομο που αγνοεί τους νόμους του κράτους πολλούς από τους οποίουςεισηγήθηκε ή ψήφισε ο ίδιος.

Το πόρισμα επίσης αποδίδει σύσταση εγκληματικής οργάνωσηςστον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς φέρονται να είχαν ιδρύσειτρεις Off shore εταιρίες με πραγματικό ιδιοκτήτη τον πρώην υπουργό.
Στο μεταξύ, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης προφυλακίσθηκε οΑστέριος Οικονομίδης, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για ξέπλυμα βρώμικουχρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην υπόθεση του ΆκηΤσοχατζόπουλου
Οι άλλοι τρεις συνεργάτες του πρώην υπουργού πήραν προθεσμίαγια να απολογηθούν την Τρίτη. Πρόκειται για τη λογίστριά του ΕυφροσύνηΛαμπροπούλου, το στενό συγγενή του, Νικόλαο Ζήγρα και τον επιχειρηματία ΓιώργοΣαχπατζίδη.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα παραμείνει κρατούμενος έως τηΔευτέρα οπότε και θα απολογηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα