ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΛΕΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Εν μέσω της διαρκούς αιματοχυσίας και των συγκλονιστικών αποκαλύψεων ότι παιδιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από τις καθεστωτικές δυνάμεις, o ειδικός μεσολαβητής Κόφι Ανάν προσβλέπει σε σύγκληση διεθνούς ομάδας επαφής για τη Συρία. Η Βρετανία δηλώνει διά του επικεφαλής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ ότι στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης είναι μία ειρηνική μετάβαση και η στρατιωτική επέμβαση δεν εξετάζεται.....

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο μεγαλύτερος συνασπισμός
της αντιπολίτευσης, καλεί την Τετάρτη σε διαδηλώσεις ανά τον κόσμο έξω από τις πρεσβείες της Ρωσίας -«της μεγάλης συμμάχου του εγκληματικού καθεστώτος» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Με το ειρηνευτικό σχέδιο που φέρει την υπογραφή του Κόφι Ανάν να είναι ουσιαστικά «νεκρό», ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου ευελπιστεί να συγκαλέσει μία συνεδρίαση διεθνούς ομάδας επαφής για τη Συρία, μολονότι δεν έχει οριστεί ούτε ο τόπος διεξαγωγής, ούτε η λίστα με τους συμμετέχοντες.

Εκπρόσωπος του τέως Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ δήλωσε την Τρίτη ότι ο Κόφι Ανάν έχει ενθαρρυνθεί από την διεθνή στήριξη προς την πρόταση σύγκλησης μιας τέτοιας ομάδας, η οποία όπως επισήμανε θα έχει στόχο να ενισχύσει την εφαρμογή του ειρηνευτικού του σχεδίου των έξι σημείων και όχι να εκπονήσει νέο σχέδιο.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε, εν τω μεταξύ, ότι επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στη Συρία είναι η επίτευξη μιας ειρηνικής μετάβασης και τόνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ξένης στρατιωτικής επέμβασης.
«Δεν επιδιώκουμε καμία ξένη επέμβαση. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την υπόθεση αυτή σαν μια άλλη Λιβύη» τόνισε ο Χέιγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πακιστάν.
«Η υπόθεση, όπως εξελίσσεται τώρα, με το καθεστώς να χρησιμοποιεί βαρέα όπλα εναντίον κατοικημένων περιοχών και στη συνέχεια να στέλνει πολιτοφυλακές να δολοφονούν, θυμίζει περισσότερο την κατάσταση που υπήρξε στα Βαλκάνια» ανέφερε.
Keywords
Τυχαία Θέματα