BP: Εγκαταλείπει την εκμετάλλευση κοιτάσματος στην Αλάσκα


Η εταιρεία BP αποφάσισε να μην προχωρήσει στην γεώτρηση κοιτάσματος στην Αλάσκα, το οποίο προβλεπόταν ότι θα αποφέρει σημαντικό κέρδος, καθώς όπως ανακοίνωσε το κόστος ήταν εξαιρετικά δαπανηρό....

Πρόκειται για το οικόπεδο της Ελευθερίας, το οποίο βρίσκεται στην Αλάσκα και το συνολικό κόστος του σχεδίου για την BP ανέρχεται στο 1,5 δις δολάρια
Το συγκεκριμένο
οικόπεδο ανακαλύφθηκε το 1997 και έχει υπολογιστεί ότι θα παρήγαγε 40.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα.
Το αρχικό σχέδιο της BP ήταν να κατασκευάσει ένα τεχνητό νησί στη θάλασσα για να υπάρχει πρόσβαση στο πετρέλαιο, ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο δεν μπόρεσε να εγκριθεί.

Το επόμενο σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί το γεωτρύπανο πολύ κοντά στην ακτή, όμως, το 2010 η BP έβγαλε ανακοίνωση, όπου ανέφερε ότι θα αναστείλει την κατασκευή για την γεώτρηση πετρελαίου στο οικόπεδο της Αλάσκας λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η εταιρεία επανεξέτασε τους κινδύνους και το κόστος αυτού του προγράμματος για διάστημα 18 μηνών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα δεν ήταν σύμφωνο με τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας για τις γεωτρήσεις και για την προστασία του περιβάλλοντος, τα οποία η BP υιοθέτησε μετά την οικολογική καταστροφή στο Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στο πρόγραμμα, ώστε να καλύπτει τις προϋποθέσεις ασφάλειας θα είχαν ως αποτέλεσμα επιπλέον κόστος και καθυστερήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα