Κωστής Μαραβέγιας: Καλοκαίρι με τη Λόλα

Δημιούργησε ένα τραγούδι και μια νουβέλα χτίζοντας μια περσόνα, τη Λόλα. Του ζήτησα να μου τη συστήσει, να μάθω τι συμβαίνει με τον τελευταίο του δίσκο και τη συγγραφή αλλά και τις εντυπώσεις του από τα ταξίδια του στη Μεσόγειο. Μπορεί η συνέντευξη που ακολουθεί να είναι σύντομη αλλά είναι σίγουρα περιεκτική.

Συνέντευξη: Κώστας Γιάντσιος

Η νουβέλα για τη Λόλα οδήγησε στα τραγούδια του νέου δίσκου, τα τραγούδια στη νουβέλα ή τίποτε από τα δύο;
Ξεκίνησα από το τραγούδι η «Λόλα». Το τραγούδι προηγήθηκε. Στην αναζήτηση της Λόλας μέσω του τραγουδιού,
έφτασα στο βιβλίο. Τελικά το τραγούδι και ο δίσκος έγιναν το σάουντρακ του βιβλίου.

Θα μπορούσες να μας συστήσεις τη Λόλα;
Η Λόλα είναι ένα παζλ πολλών χαρακτήρων. Αποδομήθηκε και διαβάστηκε . Όλα τα κομμάτια της, κατά την ανάγνωση, βρήκαν μια κοινή αναφορά. Η Λόλα είναι ένα σύνολο που περιέχει πολλές μικρές και μικρούς Λόλες.

Η συγγραφή πως προέκυψε; Πόσο καιρό έγραφες το συγκεκριμένο βιβλίο;
Ξεκίνησα πέρυσι το καλοκαίρι στα Κύθηρα όπου βρισκόμουν για διακοπές. Ήθελα να μπω σε ένα καράβι μαζί της και να ζήσω μια μοναδική εμπειρία. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, επιβιβάστηκα μαζί της στο καράβι για Καστελόριζο και αυτό το ταξίδι μου πήρε 20 μέρες περίπου.

Γνωρίζεις καλά τους ήχους της Μεσογείου. Μετά από τα γυρίσματα της εκπομπής για τη Μεσόγειο και τις μουσικές της, έμαθες κάτι καινούριο, άλλαξε κάποια άποψη που είχες μέχρι τώρα;
Αγάπησα ακόμη περισσότερο αυτή τη μοναδική περιοχή. Τα μέρη της, τις μουσικές της και τους ανθρώπους της. Ξεχώρισα πιο πολύ το Τελ Αβίβ και τη Μασσαλία. Με εντυπωσίασαν και οι δύο πόλεις, έχουν ιδιαίτερη δυναμική και πολύ ενδιαφέρουσες προσμίξεις διαφορετικών πολιτισμών.

Υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία ενός live για το καλοκαίρι σε σχέση με το χειμώνα;
Σε ανοιχτούς χώρους είναι πάντα αλλιώς. Κάτω από τ’ αστέρια και δίπλα στο κύμα είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα δυνατό καλοκαιρινό live.

Όταν δεν είσαι σε καλοκαιρινή περιοδεία, πως σου αρέσει να περνάς το καλοκαίρι σου;
Όταν δεν ταξιδεύω για συναυλίες, ταξιδεύω για αναψυχή. Η διαρκής μετακίνηση με εμπνέει πολύ. Πλήττω εύκολα στάσιμος σε ένα μόνο μέρος. Όσο το αντέχει ο τρόπος ζωής μου και η τσέπη μου, θα συνεχίσω να ταξιδεύω.

Έχεις κάνει σχέδια για μετά το καλοκαίρι;
Όχι ακόμη. Μόλις κυκλοφόρησε ο δίσκος και το βιβλίο οπότε απολαμβάνω τις συναυλίες μου με τη νέα μου μπάντα που είναι και πολύ καλή μου παρέα.

Οι Maraveyas Ilegal στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας θα δώσουν 2 μεγάλες συναυλίες με της υποστήριξη του mycampus.gr
14/07 στη φοιτητική κατασκήνωση στο Ποσείδι Χαλκιδικής
14/08 στο κάμπινγκ του Αρμενιστή στη Χαλκιδική


Maraveyas Ilegal - ΛΟΛΑ από EMI_MUSIC_GREECE
Keywords
Τυχαία Θέματα