Βρούτσης: Δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών

Aπέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο του διαλόγου με τα εργασιακά....

Ο υπουργός εργασίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εποικοδομητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις μισθών.
«Συνεχίζουμε τον διάλογο σε ανοιχτή
ατζέντα», τόνισε ο κ. Βρούτσης. Σε ότι αφορά το αίτημα που τέθηκε χθες από τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, για επαναφορά του βασικού μισθού στα επίπεδα των 701 ή 751 ευρώ με μικρότερες μειώσεις της τάξεως του 5% - 6%, ο κ. Βρούτσης είπε, ότι αυτό αποτελεί ζήτημα της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τόνισε, ότι η επιλογή του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορούσε να τεθεί το θέμα, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, ότι η επιλογή αυτή θα γίνει, «με γνώμονα την αξιοπιστία της χώρας στην Ευρώπη και την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, όσον αφορά στο αν η κυβέρνησει μπορεί να υλοποιήσει τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων και υπογράμμισε ότι ο υπουργός Εργασίας δεν μπόρεσε να τους δώσει οριστικές απαντήσεις.
Επιπλέον, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να σεβαστεί το αποτέλεσμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης, να το αποδεχτεί η κυβέρνηση και να το επιβάλει στην Τρόικα.
«Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και την επαναφορά της μετενέργειας των συμβάσεων όχι μόνο όσον αφορά τη διάρκεια αλλά και την ουσία, τι δηλαδή μετενεργεί μετά τη λήξη τους», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε δύσπιστος σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση και να επεκτείνει κατά 1 χρόνο το επίδομα ανεργίας, καθώς απαιτείται περίπου 1,5 δισ. ετησίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα