ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ''ΥΠΟΠΤΟΙ'' ΓΙΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΙ...

Λίστα με ονόματα γιατρών οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον Ιούνιο παρέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στον...

επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος.
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, οι εν λόγω
γιατροί να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση για το ζήτημα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη.
Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΙΣΑ, που έκανε λόγο για συλλήβδην στοχοποίηση των ιατρών για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και είχε ζητήσει να δοθούν ονόματα και διευθύνσεις.
«Δεν μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα», απάντησε στη συνάντηση ο υπουργός και γνωστοποίησε ότι στην παρούσα φάση θα ελεγχθούν 50 γιατροί.
«Θα είμαστε δίκαιοι αλλά αυστηροί και οι νόμοι θα εφαρμόζονται», επεσήμανε και είπε ότι οι γιατροί που κρίνονται ύποπτοι, πρώτα θα ελεγχθούν από το ΣΕΕΥΠ και το ΣΔΟΕ και εφόσον προκύψουν στοιχεία, μετά αυτά θα πάνε στον εισαγγελέα και τους ιατρικούς συλλόγους.
«Είναι γιατροί, οι οποίοι έχουν βρεθεί έξω από τις νόρμες των υπολοίπων συναδέλφων τους κατά πολύ μεγάλη διαφορά, με διάφορα κριτήρια που τα συζητήσαμε εδώ. Εμείς, όσους ξεφεύγουν από τους μέσους όρους, θα τους ελέγχουμε κατά προτεραιότητα. Για όσους προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία, τότε προχωράμε στην περαιτέρω διαδικασία», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα