Δημοσκόπηση Α' Αθήνας: Μπροστά η ΝΔ-Σκίζει το ΠΑΣΟΚ στους νέους... 0% (ναι δεν ειναι τυπογραφικό λάθος!)

[Καλά, τώρα τι σόι έρευνα είναι αυτή δεν ξέρει και κανείς... αλλά υπάρχει περίπτωση να ισχύει καθώς προέρχεται από τον τελευταίο εναπομείναντα, μαζί με τον Μανδραβέλη, καραΠΑΣΟΚο του ΓΑΠ... και δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 0% στις νεαρές ηλικίες]

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα μεγάλης θερινής έρευνας στην Α' Αθηνών, την οποία η Παραπολιτική έχει στη διάθεση της.

Η μέτρηση διεξήχθη
στο β' μισό του Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι έχει προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις που προκλήθηκαν λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Διεξήχθη για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας από μεγάλη εταιρία της οποίας η αξιοπιστία αμφισβητείται από ελάχιστους στο χώρο της Πολιτικής.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 3,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,4%. Κάτι παραπάνω από σημαντική είναι η πτώση του ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει 3,6% (έναντι 8,72% του περασμένου Ιουνίου) ενώ στο 3% περιορίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά η οποία στις τελευταίες εκλογές είχε λάβει σε αυτή την εκλογική περιφέρεια 7,37%.

Στην εκτίμηση ψήφου, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής προσδιορίζεται στο 13,2% με ταβάνι το 15,5%, το ΠΑΣΟΚ κινείται από το 3,6% μέχρι το 6,6% με μέση τιμή το 5,1% ενώ η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζεται περίπου στις 5 μονάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δυο πρώτων κομμάτων καθώς κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με ταυτόχρονες απώλειες της τάξεως περίπου του 5,5% και των δυο προς της Χρυσή Αυγή!

Η καρτέλα όμως που αληθινά σοκάρει σε αυτή την έρευνα είναι αυτή της ανάλυσης της ψήφου ανά ηλικιακή ομάδα. Εκεί, για πρώτη φορά ενδεχομένως στην ιστορία του, στο κουτάκι «ΠΑΣΟΚ» στην κατηγορία «18-34 ετών» υπάρχει μια παύλα, δηλαδή 0, δηλαδή ένα ποσοστό σχεδόν ασήμαντο που δεν μπορεί να καταγραφεί στην έρευνα. Πρόκειται για δημοσκοπικό εύρημα που σοκάρει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ηλικιακή ομάδα «65+» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό 10,9%.

Κατά τα λοιπά, εντυπωσιακή είναι η επίδοση της Χρυσής Αυγής στις ανώτερες κοινωνικά τάξεις όπου κι εκεί αναδεικνύεται 3ο κόμμα με 12% ενώ 8,2% λαμβάνει και στην κατηγορία του ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου. Αντίθετα, σχετικά χαμηλή είναι η επίδοση της στους ανέργους καθώς εκεί λαμβάνει μόλις 6,1% πίσω μέχρι κι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ποιος να μας έλεγε το 2009 ότι θα έφτανε μια μέρα που το δημοσκοπικό 0 στις νεαρές ηλικίες δεν θα αφορούσε ένα περιθωριακό κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή αλλά το ιστορικό ΠΑΣΟΚ...

www.parapolitiki.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα