Πεδίο μάχης η Ταξίμ για τον νόμο περί ελέγχου στο διαδίκτυο



ΜΟΛΟΤΟΦ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΑΥΡΕΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τα σχέδια της κυβέρνησης να επεκτείνει το νόμο για τον έλεγχο στο διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν προς τους διαδηλωτές δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και νερό, ενώ μερίδα διαδηλωτών
πέταξε μολότοφ.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι είδε τους διαδηλωτές να φεύγουν στους παράδρομους αφού οι αστυνομικοί εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα και νερό υπό πίεση. Καταστηματάρχες της περιοχής έσπευσαν να κατεβάσουν τα ρολά για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους.
Μικρότερες διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Σμύρνη και την Άγκυρα, όπου περίπου 300 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του νόμου για τον έλεγχο του διαδικτύου.

Με το νόμο αυτό δίνεται στα δικαστήρια η εξουσία να κρίνουν εάν θα μπορεί να αφαιρεθεί από ιστότοπους υλικό που "παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα". Πολλοί υποστηρίζουν ότι το άρθρο αυτό είναι αόριστο και θα μπορούσε να οδηγήσει στο αυθαίρετο κλείσιμο ιστοτόπων.
Με βάση το νόμο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσφεύγουν στην κρατική επιτροπή ελέγχου των τηλεπικοινωνιών (TIB) και στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν υλικό που "παραβιάζει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής".

Εκτύπωση Email
Keywords
Τυχαία Θέματα