Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός στην... ποδιά της Μέρκελ

Πρωτοφανής κινητοποίηση σε ολόκληρη την Αθήνα σηματοδοτεί η επίσκεψη. Πρωτοφανής κινητοποίηση σε ολόκληρη την Αθήνα σηματοδοτεί η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, απαγορεύεται η συνάθροιση σε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας και ειδικότερα στους δρόμους της διαδρομής και των επισκέψεων της γερμανίδας καγκελαρίου.
Οι πορείες και οι διαδηλώσεις
δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μέσα από τις οδούς του κέντρου της Αθήνας με την αιτιολογία της απαγόρευσης συνάθροισης στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η Αστυνομία επικαλείται λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας. Η απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει από τις 09:00 έως τις 22:00.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί από τις Αρχές κατά την επίσκεψη Κλίντον στην πρωτεύουσα.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Κλειστά σχολεία

Η απόφαση της Αστυνομίας, πάντως, σήκωσε πολλές αντιδράσεις αλλά κυρίως προκάλεσε πολλές παρενέργειες. Τα σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά, όπως και εκείνα στα οποία οι μαθητές μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία που διέρχονται από το κέντρο.

Οι εκπαιδευτικοί, συν τοις άλλοις, προχωρούν σε σταση εργασίας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στο Σύνταγμα. Οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις τους θα αντιμετωπίσουν όσοι χρειαστεί να κυκλοφορήσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας επειδή το κέντρο έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο για την αποφυγή επεισοδίων.

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ ο Προαστιακός δε θα κινηθεί από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Τις ίδιες ώρες δε θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Από τις 10:00 με απόφαση της Αστυνομίας θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά, δε θα πραγματοποιούν όμως στάση.

"Αστακός" η πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί αναμένεται να συμμετέχουν στην επιχείρηση "ασφάλεια της Άνγκελα Μέρκελ" κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η κινητοποίηση τριακοσίων περίπου λιμενικών με ταχύπλοα όλων των κατηγοριών. Ελεύθεροι σκοπευτές αναμένεται να ακροβολιστούν, ενώ στις επάλξεις θα βρίσκονται ακόμα και βατραχάνθρωποι με πλήρη εξοπλισμό. Σε απόλυτη ετοιμότητα ανάμένεται να βρίσκονται ελικόπτερα, ασθενοφόρα και διμοιρίες των ΜΑΤ. Η Αθήνα θα θυμίζει "αστακό" ενόψει της επικείμενης επίσκεψης και το πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο της λεωφόρου Αλεξάνδρας κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Η Ελληνική Αστυνομία θέτει ως πρώτη
Keywords
Τυχαία Θέματα