ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ:OI ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ

«Οι θυσίες είναι οδυνηρές αλλά δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποτελεσματικότητα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να αγνοήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης». Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Χρηστος Παπουτσής τονίζοντας ακομη ότι :...
“Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ελλάδας που προτείνει το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί μια νέα
ελπίδα με προοδευτική κατεύθυνση.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα, με κυβέρνηση ψύχραιμη, στιβαρή και αποτελεσματική. Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα εγγυηθεί το εθνικό συμφέρον, την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Κι αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το εγγυηθεί με υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο.Είμαι υπέρ της αυτοκριτικής αλλά όχι της ισοπέδωσης. Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές διεθνές κλίμα, εμείς αρχίσαμε έναν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και το πετύχαμε. Κάναμε όμως και λάθη.

Ανεχθήκαμε κάποιους να κάνουν την κρίση ευκαιρία για την επέλαση νεοφιλελευθέρων επιλογών. Και όταν εγώ αντιδρούσα, κάποιοι ζητούσαν τη διαγραφή μου.

Υπήρξαν λαθεμένες επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις, λαθεμένες προτεραιότητες στην υλοποίηση της πολιτικής, μεγάλες καθυστερήσεις σε κρίσιμους τομείς. Για παράδειγμα, η προκλητική αδιαφορία και η ακινησία της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των υψηλών δαπανών του δημόσιου τομέα είχαν οδυνηρό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Καθώς, δεν υπήρχε πρόοδος σε αυτούς τους τομείς, η Κυβέρνηση αναγκαστικά επέλεγε την οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων. Αναγκαστική επιλογή για τη χώρα, αλλά άδικη επιλογή για τους πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα”.
Keywords
Τυχαία Θέματα