Αποδοκιμασίες κατά Καμίνη στο Μεταξουργείο για τους οίκους ανοχής – Δείτε τα βίντεο

"Άναψαν τα αίματα" στη γειτονιά της οδού Ιάσονος στο Μεταξουργείο, στη διάρκεια εκδηλώσεων για την αναβάθμιση της περιοχής, όταν εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, με τους κατοίκους να του ζητούν να αποχωρήσει.

Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στις συμβολικές εκδηλώσεις της οδού Ιάσονος, στην περιοχή του Μεταξουργείο, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι εκδηλώσεις έγιναν για την ποιοτική αναβάθμιση της γειτονιάς με τη στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας “Παπαστράτος”.

Επί μία εβδομάδα, περίπου 10 άτομα εργάζονταν στην
οδό Ιάσονος, αντικαθιστώντας τα 18 φώτα του δρόμου με φωτιστικά τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας, καθαρίζοντας τα παρτέρια του πεζόδρομου και των κάθετων οδών Περδίκα και Λεοννάτου από σύριγγες και σκουπίδια, ενώ φύτεψαν δέντρα και αντικατέστησαν τις σπασμένες πλάκες στο πλακόστρωτο.

Η γειτονιά του Μεταξουργείου τα τελευταία χρόνια πλήττεται από τη μάστιγα των ναρκωτικών ενώ στην περιοχή λειτουργούν περισσότερα από 30 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έφτασε στην περιοχή με την οικογένειά του.

Όταν οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του Δημάρχου, του επιτέθηκαν φραστικά, λέγοντάς του “Μην πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ. Τι ήρθες να κάνεις;”.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Δήμαρχος, μετά τις δηλώσεις του για τα έργα αναβάθμισης της περιοχής, δεν απάντησε σε ερωτήσεις των κατοίκων για το τι προτίθεται να κάνει με το θέμα των παράνομων οίκων ανοχής και την υποβάθμιση της γειτονιάς τους.

“Μένω εδώ πάνω από 30 χρόνια. Τα πορνεία πολλαπλασιάζονται. Τα ναρκωτικά μάς έχουν πνίξει. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Αφήσαμε τα σπίτια μας να σαπίσουν. Θα αφήσουμε και τις ζωές μας;”, αναρωτήθηκε κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος υποστήριξε ότι “η παρουσία του δημάρχου σηματοδοτεί την προεκλογική περίοδο και μόνο. “Εδώ και χρόνια μάς έχει ξεχάσει. Τι ήρθε να κάνει τώρα; Ποιος είναι αυτός που δεν μας μιλάει;”.

Λύση εδώ και τώρα στους οίκους ανοχής χωρίς τουαλέτες και χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας απαίτησε από το δήμαρχο η κα Δημητριάδου.

“Στα όρια του Δήμου Αθηναίων υπάρχει μόνο ένας αδειοδοτημένος οίκος ανοχής. Οι περισσότεροι σφραγίζονται για λίγο και μετά επαναλειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα”, υποστήριξε.

Δείτε τα βίντεο με την ένταση στην οδό Ιάσονος

http://7imeres.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%BF/
Keywords
Τυχαία Θέματα