AYΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟΥ ΖΩΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ...



Η καταπολέμηση της φλεγμονής στον οργανισμό επιβραδύνει σημαντικά την πρόκληση ασθενειών και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης που διεξήγαγαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, ...

οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρή βλάβη στα όργανα του σώματος, ακόμη και όταν δεν υφίσταται καμία ασθένεια.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γέιλ, οι οποίοι
αναφέρουν στην έκθεσή τους πως όταν η φλεγμονή δεν ελέγχεται, μειώνει σημαντικά τη συνολική εικόνα της υγείας, καθώς και τον χρόνο που περνά κανείς χωρίς να υποφέρει από διαταραχές και άλλα προβλήματα.
Συγκεκριμένα, η επιστημονική έκθεση αναφέρει ότι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν συχνότερα φλεγμονή στον οργανισμό ευθύνεται για τη βλάβη που αυτή προξενεί στην αντίσταση στην ινσουλίνη, την αστάθεια, τη φθορά των οστών και τη μείωση των επιπέδων των γνωστικών λειτουργιών που συμβαίνει με το πέρασμα των χρόνων.
Κι αυτό γιατί όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο μεταβάλλονται τα κύτταρα, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σύστημα να προκαλεί μια μικρή αλλά χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό.
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cell Metabolism, η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η φλεγμονή συνδέεται άμεσα με τη φθορά που προκαλείται στις λειτουργίες των οργάνων λόγω της αύξησης της ηλικίας.
Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν παράλληλα ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη κυτταρικοί παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα, η επίδραση οποίων προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί με απόλυτη ακρίβεια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα