«Ζωντανά» βίντεο και νέες εφαρμογές από το Facebook

Είναι «πρωταθλητής» στα social media και όχι άδικα, καθώς μέρα με την ημέρα κερδίζει και περισσότερο κόσμο με νέες εφαρμογές και δυνατότητες.
Ο λόγος για το Facebook το οποίο εξελίσσεται, δίνοντας πλέον έμφαση στα live videos.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα αναβάθμιση

με νέες δυνατότητες, αντικαθιστώντας στην mobile εφαρμογή το εικονίδιο του Messenger με μια καρτέλα για live video.
Μια από τις νέες επιλογές είναι η δυνατότητα live streaming σε ομάδες και events, που αναμένεται να διευκολύνει απλούς χρήστες αλλά και επαγγελματίες.

Live streaming μέσω Facebook

Τα άτομα θα μπορούν να παρακολουθούν ένα event από μακριά, ενώ το live stream δεν προβάλλεται στο χρονολόγιο του χρήστη, αλλά πριβέ. Δηλαδή θα δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει τα άτομα, στα οποία επιθυμεί να είναι ορατό.
Μέσω της νέας καρτέλας live video στην εφαρμογή του Facebook, οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν βίντεο από τους φίλους τους ή από άτομα και σελίδες στις οποίες έχουν κάνει like.

Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή «go live» για εκκίνηση ενός προσωπικού live stream.

Ψηφιακός χάρτης με «ζωντανά» βίντεο

Εξάλλου, είναι διαθέσιμη σε υπολογιστές και λάπτοπ η λειτουργία Facebook Live Map, προβάλλοντας streams από 60 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ σε κάθε βίντεο εντοπίζεται ένα κουμπί «invite» για άμεση πρόσκληση ατόμων, για να παρακολουθήσουν το βίντεο.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουν τον συνολικό αριθμό θεατών κατά τη διάρκεια ενός stream, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που παρακολουθούν συχνά τα βίντεο του χρήστη.

Οι νέες δυνατότητες έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται διαθέσιμες σταδιακά σε κατηγορίες χρηστών και αναμένεται να είναι διαθέσιμες σύντομα σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα