Έμεινε στη φυλακή 33 χρόνια αν και αθώος!

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα αλλά και το νομικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών σε έναν 60χρονο σήμερα άντρα που είχε καταδικαστεί ως δολοφόνος και βιαστής, αν και ήταν αθώος.

Ο λόγος για τον Κιθ Άλεν Χάργουαρντ ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές της Βιρτζίνια καταδικασμένος από το 1982 για δολοφονία ενός άντρα και το βιασμό της συζύγου του.

Ο Χάργουαρντ ήταν ναύτης στο USS Carl Vinson, που βρισκόταν στο ναυπηγείο, κοντά στο σπίτι των θυμάτων, όταν έγινε το έγκλημα.

Ένας φρουρός ασφαλείας τον αναγνώρισε ως τον άνθρωπο που μπήκε στο ναυπηγείο με ματωμένη φόρμα.

Η γυναίκα δεν τον αναγνώρισε ως το δράστη της σε βάρος της επίθεσης και της δολοφονίας του συζύγου της.

Και όμως ο Εισαγγελέας τον καταδίκασε καθώς βασίστηκε στην κατάθεση δύο εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα δόντια του ταίριαζαν με τις δαγκωματιές που είχε αφήσει ο δράστης στο πόδι της γυναίκας.

Έρευνα από ΜΚΟ

Μια μη κυβερνητική οργάνωση, η Innocence Project που ασχολείται με την αθώωση ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί αν και είναι αθώοι, έψαξε την υπόθεση.

Αθωώθηκε χάρη στην εξέταση DNA

H MKO ζήτησε να γίνει εξέταση DNA η οποία απέδειξε ότι το γενετικό προφίλ του 60χρονου δεν ταίριαζε με το σπέρμα του βιαστή.

Οι εξετάσεις ενοχοποίησαν έναν παλιό συνάδελφό του κατάδικου, ο οποίος πέθανε σε φυλακή του Οχάιο τον Ιούνιο του 2006, έπειτα από την καταδίκη του για απαγωγή.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που καταδικάστηκαν αθώοι άνθρωποι με βάση τα σημάδια από δαγκωματιές.

Δημοσιογραφική έρευνα του Associated Press διαπίστωσε ότι από το 2000 μέχρι το 2013 έχουν αθωωθεί 24 άνδρες οι οποίοι καταδικάστηκαν ή κατηγορήθηκαν για δολοφονία ή βιασμό με βάση στοιχεία από δαγκωματιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα