Υποψήφιος για τη γαλλική Προεδρία ο Μοντεμπούρ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις προσεχείς εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017.

Ο Μοντεμπούρ, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια καθώς εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του στη «φιλελεύθερη» πολιτική του Ολάντ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση

υποστηρικτών του στο Φρανζί-ον-Μπρες, όπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Μοντεμπούρ χαρακτήρισε την Προεδρία Ολάντ “σπαταλημένο χρόνο”.

«Αποτυχημένη εταιρεία» η ΕΕ

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον Ολάντ να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα και μίλησε για το πρόγραμμά του, το οποίο θα περιλαμβάνει τερματισμό της λιτότητας, αύξηση δαπανών, μειώσεις φόρων και αγώνα για την αναδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που «πρακτικά έχει γίνει μια αποτυχημένη εταιρεία».

Ο Μοντεμπούρ δεν έχει διευκρινίσει ακόμα αν θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ή αν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, ενώ άλλοι δύο πρώην υπουργοί του Ολάντ ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία: ο 49χρονος Μπενουά Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας, που αποχώρησε από την κυβέρνηση την ίδια περίοδο με τον Μοντεμπούρ, και η Σελίλ Ντιφλό, 41 ετών, η οποία θέλει να εκπροσωπήσει το κόμμα Ευρώπη Οικολογία-Οι Πράσινοι».

Το άρθρο Υποψήφιος για τη γαλλική Προεδρία ο Μοντεμπούρ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα