Υπέρβαση των ορίων του όζοντος στην Αθήνα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές εν μέσω καύσωνα, καθώς στη μία το μεσημέρι καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης και συναγερμού για το όζον.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, σημειώθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον στα Λιόσια, Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και τους Θρακομακεδόνες.

Τι να προσέχετε

Από το Υπουργείο Υγείας

εκδόθηκαν συγκεκριμένες ακόλουθες οδηγίες προς τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης συνιστάται στα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Τι να αποφύγετε

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι υψηλές θερμοκρασίες σήμερα και αύριο ευνοούν τη συσσώρευση ρύπων.

Για το λόγο αυτό συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
• Μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσω μαζικής μεταφοράς.
• Κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
• Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.

Το άρθρο Υπέρβαση των ορίων του όζοντος στην Αθήνα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα