Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Πανελλαδικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκπλήξεις αναμένονται στις βάσεις μετά και την ανακοίνωση των στατιστικών των επιδόσεων των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,

οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία με 787 υποψηφίους να αριστεύουν σε σχέση με τους 306 περυσινούς.

Τα αποτελέσματα στο 1ο πεδίο

Στην Ιστορία φέτος υπάρχουν χίλιοι περισσότεροι αριστούχοι σε σχέση με πέρυσι, ενώ καλύτερες ήταν οι επιδόσεις και στα Λατινικά.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι βαθμολογίες σημειώνουν μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές.
Όμως σε συνδυασμό με την μείωση των μαθημάτων από 6 σε 4 και την απουσία των προφορικών βαθμών, αναμένεται πτώση των βάσεων μείωση των υψηλόβαθμων σχολών κατά περίπου 200 μόρια.
Δυσκολότερος είναι ο υπολογισμός στις χαμηλόβαθμες σχολές λόγω του συνωστισμού των υποψηφίων σε συνδυασμό με τις πολύ λιγότερες θέσεις… Αναμένεται άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές του 1ου πεδίου.

Τι έγινε στο 2ο και 3ο πεδίο

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τους υποψήφιους της ομάδας προσανατολισμού των θετικών σπουδών, είναι ότι δεν εξετάστηκαν στα Μαθηματικά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Ειδικότερα, μόλις 4.307 υποψήφιοι εξετάστηκαν και στα Μαθηματικά και στη Βιολογία. Μόνο αυτοί έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν σχολές και των δύο πεδίων.

Αντίθετα 88.875 υποψήφιοι εξετάστηκαν μόνο στη Βιολογία και θα ανταγωνιστούν για τις 10.420 θέσεις σε σχολές του 3ου πεδίου, τις οποίες μπορούν να δηλώσουν και υποψήφιοι από άλλες ομάδες προσανατολισμού.
Και σε αυτές τις σχολές αναμένεται αύξηση των βάσεων, λόγω των υψηλών βαθμολογιών των περισσότερων υποψηφίων.

Ο αστάθμητος παράγοντας της Έκθεσης

Στη Φυσική οι υποψήφιοι που έγραψαν πάνω από 18, είναι 7.855 έναντι μόνο 663 πέρυσι. Καλύτερες σε σχέση με πέρυσι ήταν οι επιδόσεις και στην Χημεία και λίγο χειρότερες στην Βιολογία.
Συμπέρασμα: Η εισαγωγή στις Ιατρικές θα κριθεί από την Έκθεση…

Περνούν όλοι όσοι έδωσαν Μαθηματικά!

Εξαιτίας της μεγάλης αποχής από τα Μαθηματικά (εξετάστηκαν στο μάθημα μόνο 19.380 υποψήφιοι από το σύνολο των 28.255), θα εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο μάθημα, καθώς οι θέσεις στις σχολές του 2ου πεδίου είναι 19.775.
Πρόκειται για τους μεγάλους κερδισμένους των φωτεινών Πανελλαδικών!

Απογοήτευση στο 4ο πεδίο

Καθόλου ικανοποιητικές δεν είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων των ανθρωπιστικών σπουδών στα μαθηματικά γενικής παιδείας και των υπόλοιπων στην ιστορία γενικής παιδείας.
Πάνω από 5 έγραψαν 2.567 υποψήφιοι από τους συνολικά 4.910 που εξετάστηκαν στα Μαθηματικά…
Εξάλλου, στην Iστορία γενικής παιδείας μόλις 832 από τους 1.749 υποψηφίους ξεπέρασαν το 5.
Επομένως θα εισαχθούν όσοι έχουν γράψει πάνω από 5 σε αυτά τα μαθήματα και έχουν κοντά στο μέσο όρο επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα.

Όσοι περνούν τη βάση οι …τυχεροί στο 5ο πεδίο

Απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις και στο 5ο πεδίο.
Μόλις το 4,8% των υποψηφίων κατάφεραν να γράψουν πάνω από 15 και μόλις 4.635 υποψήφιοι πέρασαν το 10!
Αιτία οι μειωμένες βαθμολογίες στα Μαθηματικά των οικονομικών με τα θέματα που τέθηκαν…

Το συμπέρασμα είναι ότι όσοι περνούν τη …βάση θα εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές! Μάλιστα, όπως λένε ειδικοί των εξετάσεων, όσοι έγραψαν καλά στα Μαθηματικά θα έχουν σίγουρη την επιτυχία στη σχολή επιλογής τους…

Το άρθρο Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Πανελλαδικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα