Υγεία: Συμβουλές για απώλεια κιλών μετά τα 40

Υγεία: Μετά τα 40 οι περισσότεροι φτάνουμε σε μια πικρή διαπίστωση. Ενώ στην εφηβεία τρώγαμε ό,τι θέλαμε και δεν παίρναμε κιλό, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ό,τι τρώμε, το βλέπουμε απευθείας στο στομάχι μας. Και όχι μόνο αυτό. Δεν χάνουμε κιλά με τίποτα.

Ακόμη και αν κάποιος τρώει πολύ πιο υγιεινά πλέον, το βάρος εξακολουθεί να συσσωρεύεται. Για αυτό ευθύνεται κυρίως η απώλεια μυικής μάζας. Ειδικότερα, ένας άνδρας μπορεί να χάνει το 3-5% της μυϊκής του μάζας κάθε δεκαετία, αν δεν προσέξει. Αυτό σημαίνει αν

δεν κάνει γυμναστική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί αν κάνει γυμναστική τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, τότε δεν θα υποστεί αυτή την απώλεια μυϊκής μάζας.

Γιατί είναι τόση σημαντική η διατήρηση της μυικής μάζας. Γιατί όσο περισσότερους μυς έχουμε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε. Με το να κάνει κάποιος δύο φορές την εβδομάδα γυμναστική, λοιπόν, μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Κι αυτό γιατί ο μεταβολισμός του θα τρέχει πιο γρήγορα και αυτό θα τού επιτρέψει να τρώει περισσότερο. Αναφορικά με το είδος της γυμναστικής, βοηθάει και η αερόβια γυμναστική, αλλά σε κάθε περίπτωση η ενδυνάμωση είναι απαραίτητη.

Υγεία: Η σημασία της διατροφής

Σε σχέση με τη διατροφή  για τους άνδρες βοηθάει απλά θερμίδες. Ή να μικρύνουν το διάστημα του 24ωρου κατά τη διάρκεια του οποίου τρώνε, στις 8 με 10 ώρες. Δηλαδή να τρώνε μόνο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 10 το βράδυ. ‘Η να τρώνε μεταξύ 10 το πρωί και 8 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα