Ξένο σώμα σε μπουκάλι της coca cola zero

Την ύπαρξη γκρίζου ξένου σώματος και ταινιοειδούς σχήματος σε μπουκάλι 250 ml coca cola zero διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων(Ε.Φ.Ε.Τ.) στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας. Το αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας 19F1336VT, φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 18/10/2012, παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία «Coca Cola Ελληνική Εταιρεία

Εμφιάλωσης Α.Ε.» στην παραγωγική της μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο είναι σε εξέλιξη για την περαιτέρω ταυτοποίηση του σώματος και ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώνουν το προϊόν για προληπτικούς λόγους.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση/ απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και κλιμάκιο από την περιφερειακή διεύθυνση του στην Κρήτη διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους στη μονάδα παραγωγής της «Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.», καθώς στο ίδιο εργοστάσιο της Κρήτης πριν δύο μήνες είχε σημειωθεί κρούσμα ύπαρξης ουσίας, η οποία τοποθετείται στα ζιζανιοκτόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα